• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DRUGA STRANA MEDALJE

ŠTO O NJEMU NEĆETE SAZNATI PRIJE ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA

Partnera volite i jako dobro poznajete pa je logično da ste spremni za zajednički život. No neke stvari ljudi jedni o drugima ne saznaju dok zajednički život ne uđe u svakodnevnu rutinu

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Neurednost

Dok ne započnete zajednički život, nećete znati kakve su mu navike, recimo gasi li svjetlo u sobi kada izađe, baca li višak hrane, pazi li da se iskoristi ili pak ne sprema odjeću za sobom.

Zajedničko vrijeme

Volite li barem jedan obrok imati zajedno, do useljenja nećete znati kako se on ponaša. Jedno je sjediti zajedno u restoranu i logično je da će vas pričekati dok završite s obrokom. Ako se kod kuće ustane od stola dok vi još niste gotovi, možda je tako funkcionirao u bivšem domu ili je vodio samački život pa nema tu naviku, objašnjava magazin Glamour.

Večernji i jutarnji rituali

Ako ste samo ponekad prespavali kod njega, nije mu bio problem zaobići pokoji ritual prije spavanja ili je jutro iskoristio da bi proveo vrijeme s vama. No sve se to mijenja u zajedničkom životu jer s vremenom zaljubljenost prođe, a on će se osjećati kao kod kuće i pokazati svoje pravo lice, baš kao i vi.

Odlazak na spavanje

Imali ste naporan radni dan i veselite se stisnuti uz njega prije spavanja, ali on svaku večer ostaje za računalom i vi već spavate dubokim snom kada je on spreman za spavanje. Ako vas to ljuti i čini vam se da prije nije bilo tako, razlog je opet što ste prije ponekad prespavali kod njega i svoje je vrijeme rezervirao za vas. Sada živite zajedno i on se ponaša kao kod kuće. Stoga razmislite koliko vam je to važno i razgovarajte s njim o drugačijoj raspodjeli vremena.

Komunikacija s najbližima

Dokle god ne počnete zajednički život, nećete znati koliko se često čuje s roditeljima i prijateljima te koliko oni znaju o njegovu privatnom životu.

Kućanske obaveze

Ovo je sklisko područje zbog kojeg se neki parovi čak i rastaju. No ponekad se radi o tome da muškarci nisu lijeni niti izbjegavaju kućanske poslove, već ih nisu trebali obavljati pa o tome uopće ne razmišljaju. To uvelike ovisi o tome kako su živjeli prije i koliko su takvih obaveza imali. U svakom slučaju, ako mislite da je previše toga na vašim leđima, recite to jasno i glasno. Šutnjom ćete produbljivati svoju frustraciju i ljutnju, a on možda uopće neće znati da problem postoji.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Veljača 2013 21:02 )