• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DVA MJESECA NAKON MASAKRA U ŠKOLI DEBATA NE JENJAVA

RASPRAVA O NOŠENJU ORUŽJA PODIJELILA SAD: JEDNA PIZZERIJA NUDI 15 % POPUSTA KUPCIMA KOJI DOĐU NAORUŽANI

Pizzeria je za sada jedina tvrtka u SAD-u koja svoje klijente otvoreno ohrabruje na nošenje oružja, mada je i u Utahu jedna slastičarnica davala dolar popusta na sladoled kupcima koji pokažu dozvolu za oružje

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.novilist.hr

I ako je prošlo samo dva mjeseca od masakra 28 djece u američkoj školi u Newtonu, Ameriku je javna rasprava o ograničavanju vatrenog oružja i više nego podijelila.

Građani na različite načine pokazuju jesu li »za« ili »protiv« inicijative, a jedan od bizarnijih poteza ovih je dana zabilježen u državi Virginiji gdje je vlasnik jedne pizzerije oglasio 15% popusta na pizzu kupcima koji dođu naoružani ili s oružanim listom.

Vlasnik »All Around Pizzas and Deli« tvrdi da je otada 80% njegovih mušterija došlo noseći pištolje, a jedna je čak sa sobom ponijela i »kalašnjikov« .

»To je bilo fantastično«, oduševljen je bio Jay Laze, zaljubljenik u oružje. Pizzeria je za sada jedina tvrtka u SAD-u koja svoje klijente otvoreno ohrabruje na nošenje oružja, mada je i u Utahu jedna slastičarnica davala dolar popusta na sladoled kupcima koji pokažu dozvolu za oružje.

Zahvaljujući vrlo slobodnom zakonu o nošenju oružja, osim uživanja u hrani među naoružanim gostima i njihovom djecom, u Virginiji se duge cijevi mogu nositi i u banku, bolnicu, trgovinu ili kafić.

Ažurirano ( Četvrtak, 21 Veljača 2013 17:02 )