• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


EVO U ČEMU JE STVAR

OTKRIVEN GLAVNI KRIVAC ZA POJAVU AKNI NA LICU!?

Većina osoba tinejdžerske dane pamti po aknama i crvenoj koži. Ali, akne se pojavljuju i u starijoj dobi, a znanstvenici su otkrili razlog zbog kojeg su neke osobe podložnije ovim kožnim nedostacima.

E-mail Ispis PDF

Izvor: magazin.net.hr

Znanstvenici sa sveučilišta Columbia u Los Angelesu otkrili su da bakterija koja uzrokuje akne sadrži loše sastojke koji stvaraju prištiće i one dobre koji štite našu kožu.

Akne se stvaraju kad naša koža sadrži više »loših« bakterija. Ovo je slično problemu s probavom koji nastaje kao posljedica neravnoteže »dobrih« i »loših« bakterija u crijevima.

Ova nova otkrića značajna su po tome što mogu pomoći u razvoju novih tretmana protiv akni. Statistike govore kako 80 posto ljudi u dobi od 11 do 30 godina ima problem s aknama, a neki se s ovim bore i u starijoj dobi.

Istraživači su analizirali mikrob propionibacterium koji ulazi u masne pore kože. Kada ova bakterija naruši imunološki sustav onda uzrokuje stvaranje oteknutih crvenih kvržica koje se pretvaraju u akne.

Stručnjaci preporučuju da ne očajavate te da jednostavnom upotrebom losiona i krema koje su napravljene od sastojaka sličnih jogurtu možete smiriti vašu kožu i povećati broj »dobrih« bakterija.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013 14:34 )