• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


A TAKO MALO JE POTREBNO

MALO PAROVA SHVAĆA KOLIKO JE VAŽNO RIJEŠITI OVAJ PROBLEM PRIJE NEGO ESKALIRA

Parovi se svađaju barem dva puta tjedno zbog pospremanja. Ženama neuredan stan može ubiti i želju za seksom, pa čak i navesti da ostavi partnera, a u većini bi slučajeva stvar riješila jednostavna radnja poput stavljanja prljavog rublja u za to predviđenu košaru.

E-mail Ispis PDF

Izvor: magazin.net.hr

Kućanski poslovi čest su predmet rasprave među parovima, a sudeći prema posljednjem istraživanju britanski parovi se čak 104 puta godišnje posvađaju zbog nereda u kući.

Nevjerojatnih 2.4 milijuna parova posvađa se dva puta tjedno zbog toga, a rasprave postanu toliko žestoke da utječu i na njihov seksualni život - pa čak i uzrokuju prekid.

Istraživanje koje je provela IKEA pokazala je da čak dvije trećine žena (67 posto) nema želju za seksom dok ih čeka neposloženo ili neobješeno rublje.

Svaki peti par posvađa se barem jednom tjedno oko toga tko je napravio nered.

Najveći prigovor žena je taj što muškarci prljavu odjeću ostavljaju na podu, što iritira čak 36 posto žena.

Na nesreću po njih, 18 posto muškaraca još uvijek vjeruje da je čišćenje kuće ženski posao, dok samo pet post njih preuzima tu odgovornost na sebe svojevoljno.

Kao rezultat toga svaka šesta žena povisi glas na svog partnera. Deset posto njih nudi muškarcima seksualna obećanja ako kuću drže urednom.Trećina njih (33 posto) priznaje da im je jednostavnije odraditi posao samostalno nego stalno prigovarati.

Muškarci će s druge strane najčešće prigovarati zbog količine kozmetičkih proizvoda i odjeće koju njihove ljepše polovine posjeduju, i zbog mjesta gdje ih ostavljaju.

Petina muškaraca žali se da njihove djevojke imaju previše kozmetičkih proizvoda, dok 17 posto smatra da imaju previše cipela. Trećina njih smatra kako jednostavno imaju previše stvari.

Nadalje, 13 posto žena kaže kako kako će prekinuti s muškarcem ako odbije promijeniti svoje neuredne navike. Druge imaju lukavije načine rješavanja nereda - tako što se potajno rješavaju viška njegovih stvari ili ih skrivaju.

Trećina žena (29 posto) namjerno je bacila stvari partnera kako bi oslobodile prostor, a poslije su tvrdile kako je to bila slučajnost. Polovina nered pokupi iz društvenih prostorija i skriva ga u spavaćoj sobi kada očekuju goste, jer tamo »nitko neće ići«.

Svaka sedma žena kaže kako joj je najstresnija stvar na početku suživota dijeljenje zajedničkog ormara. Za razliku od žena, samo četvrtina muškaraca kaže kako su odbili seks jer je soba bila neuredna.

TV psihoterapeut Stelios Kiosses kaže: »Kada je kuća ostavljena u neredu ženama to znači da partnera nije briga za njezine osjećaje. Žene to izražavaju češćim prigovaranjem, a muškarci to krivo shvaćaju i misle da im žene šalju poruku da su nesposobni. Nered tada postane prepreka i ostavlja osjećaj ogorčenosto. Malo parova shvaća koliko je važno riješiti taj problem prije nego eskalira. Razbacane stvari u svakoj sobi utječu na sposobnost parova da jasno misle, opuste se i uživaju u životnom prostoru, zato je važno imati mjesto za svaku stvar kako bi se spriječilo gomilanje.«

Ažurirano ( Utorak, 05 Ožujak 2013 12:28 )