• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRAVI RAZLOZI

ZAŠTO ŽENE VARAJU?

Kada je varanje u pitanju, »nježniji spol« nije izostavljen. Naprotiv, žene varaju u jednakoj mjeri kao i muškarci. Donosimo popis najčešćih razloga zbog kojih žene pribjegavaju prevari

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Prevara je tipično »muška osobina«. Koliko ste puta čuli ovaj stereotip? Vjerujete li i sami u njega?

Velike životne promjene
Bilo da je u pitanju završetak fakulteta, ulazak u određene godine, gubitak roditelja ili kretanje naprijed u vezi, ženska osoba sklona je samoanaliziranju. U tom je slučaju varanje rješenje koje skreće pozornost s tekućih problema i smanjuje pritisak koji donose novi životni izbori.

Partner ne cijeni trud
Ovakve situacije nisu rijetkost – partner često ne primjećuje koliki je trud druga strana uložila u primjerice polaganje ispita ili u samu vezu. Emotivna potvrda i osjećaj da partner vidi i cijeni njihov napor ženama je važan. Ako izostane, gomilaju se frustracije i nezadovoljstvo.

Veza je na izdisaju
Kada žena osjeća da se veza bliži kraju i da partneri više nemaju što ponuditi jedno drugome, možda će potražiti zamjenu za novu prazninu u životu kako bi lakše podnijela prekid.

Seks je dosadan
I žene mogu osjetiti posljedice lošeg seksualnog života. U tom trenutku žena se počinje pitati što doista propušta? Lakše je definirati pogreške vlastitog seksualnog života nego ih ispraviti.

Više o ovoj temi možete pročitati na ordinacija.hr.

Ažurirano ( Subota, 25 Svibanj 2013 14:33 )