• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SASVIM NOVA ISKUSTVA

PRAVA ISTINA O SEKSU NAKON RAZVODA BRAKA

U istom krevetu spavali ste s istom osobom deset, dvadeset ili trideset godina, no sada ste odvojeni ili pak razvedeni. Neminovno je da ćete uskoro početi ponovno odlaziti na spojeve, a izlasci s novim partnerima dovode i do seksa. U tom slučaju sigurno vas kopka pitanje kako izgleda seks nakon razvoda braka

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

»Smatram kako je prvo seksualno iskustvo nakon bračnog brodoloma važno iskustvo. Može biti traumatično, zastrašujuće, tužno, no isto tako može biti uzbudljivo, zabavno i nevjerojatno«, piše za Huffington Post Jackie Pilossoph, autorica knjige »Free Gift With Purchase«, te navodi najčešće probleme koji se javljaju u seksu s novim partnerom nakon raspada braka.

Žene se previše brinu o vlastitom izgledu

Istina, brak s vašim bivšim suprugom nije funkcionirao, no seksualni odnos je bio opušten i osjećali ste se ugodno. Znao je kako izgledate goli i dalje htio seks vama. Ili ipak nije, što seksualni odnos čini još traumatičnijim.

Jackie Pilossoph ističe kako je vrlo često jako iznenađena koliko su žene oštre i kritične kade je u pitanju njihovo tijelo i izgled. »Žene su ponekad tako kritične, gledaju se u ogledalo i ne vole ono što vide. Moj savjet je: kao prvo, jedite zdravo, vježbajte i cijenite to što ste dobrog zdravlja. Polovica toga što mislite da ste debeli je u vašoj glavi. Stoga, ako počnete jesti kao mršava osoba, tako ćete se i osjećati, a onda s vremenom ćete doista i biti mršavi. Kao drugo, jednostavno budite ono što jeste. Sami sebi recite: "Takva sam kakva sam, ili vam se sviđam ili vam se ne sviđam." Takva samouvjerenost polučit će brojne dobre rezultate,« kaže Jackie.

Mnoge žene se prepuste osjećajima i plaču

Upravo ste imali seksualni odnos s drugim muškarcem i u svojoj glavi prekršili ste bračne zavjete, čak iako ste se već i službeno rastali. Iako nemate razloga osjećati krivnju, osjećate ju i sam sebi kvarite cijeli doživljaj. »Nemojte si to priuštiti, već u tom novom iskustvu jednostavno uživajte. Možda su posljednji mjeseci ili pak godine vašeg braka bili grozni i sigurno se niste osjećali seksi ili privlačno već dulje vrijeme. Stoga, dopustite si uživati i biti seksi jer vi to zaslužujete. Imate vlastite potrebe i to je sasvim u redu«, poručuje Jackie.

Neke žene novog partnera pokušavaju pretvoriti u supruga broj dva

»Brojne žene nakon što se upuste u seksualni odnos prema partneru razviju snažnu emocionalnu vezu. Ne možete si pomoći. Možda se nećete složiti sa mnom, no sa sigurnošću tvrdim kako, zapravo, gotovo niti jedna žena ne želi seks za jednu noć. Žene povezuju seks s osjećajima te vrlo brzo počinju razmišljati o budućnosti s novim partnerom. Seks smanjuje mogućnost prosuđivanja. Po mome mišljenju, sasvim je u redu da vam se ta nova osoba sviđa i u redu je da ste u vezi, no morate znati gdje povući granicu. Nemojte misliti da je prva osoba koju upoznate nakon razvoda princ na bijelome konju koji će riješiti sve vaše probleme te vas zaprositi – to se događa samo u ljubavnim romanima. Na cijelu situaciju gledajte realno: sviđate se jedno drugome, no vjerojatno nećete završiti u braku, uživajte u vezi i nemojte odmah potezati ozbiljne teme ili ga pak nakon drugog spoja upoznavati s ostatkom obitelji,« upozorava Jackie.

Neke žene ne koriste kondome. Nemojte si to dopustiti – zdravlje bi vam trebalo biti glavni prioritet i nema potrebe da se izlažete riziku.

»No postoji još nešto što biste trebali znati o seksu nakon rastave. Nakon prekida prve ljubavne veze koja je uslijedila nakon rastave braka, postoji velika vjerojatnost da ćete se osjećati gore negoli nakon samog razvoda. Naime, velike su šanse da prekid veze otvori stare rane i podsjeti vas na gubitak i kako ste se osjećali nakon rastave», upozorava Jackie uspoređujući seks nakon rastave s gubitkom nevinosti.

»To je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti, bez obzira kako na kraju završilo. Poput mnogih drugih aspekata razvoda, to je još jedno iskustvo kroz koje morate proći. No ne govorim o tome na ružan način. Seks nakon braka može biti lijep, sladak i posebno iskustvo – taj dio je na vama. Upravo bi to mogla biti vaša druga šansa da drugi put odaberete mudrije«, kaže Jackie.

Ažurirano ( Subota, 01 Lipanj 2013 13:49 )