• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROVJERITE

KOLIKO ZNATE O ŽENSKOM ORGAZMU?

Orgazam može olakšati bol, najbolji orgazam imaju žene u 40-ima i 50-ima, a izostanak orgazma može biti znak ženske seksualne disfunkcije

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Orgazam može olakšati bol

Tijelo tijekom orgazma otpušta hormon zvan oksitocin koji je odgovoran za opuštanje, ali i za osjećaje privrženosti i nježnosti. No imajte na umu da je olakšanje boli izazvano orgazmom relativno kratkog vijeka - odnosno, osjećat ćete manju količinu boli osam do 10 minuta.

Trideset posto žena ima poteškoće s postizanjem orgazma

Statistike pokazuju da svaka treća žena teže postiže orgazam prilikom seksa, a oko 80 posto žena ima problema s orgazmom kod vaginalnog odnosa. Ženska seksualna disfunkcija, koja obuhvaća nemogućnost postizanja orgazma, nije rijetkost, a u nekim slučajevima može biti povezana i s medicinskim stanjima.

Orgazam postaje bolji s godinama

Istraživanja su pokazala da je orgazam tijekom posljednjeg seksa imalo 61 posto žena starih između 18 i 24 godine. U usporedbi s njima, orgazam tijekom zadnjeg seksa imalo je 65 posto žena u 30-ima, odnosno oko 70 posto žena starih između 40 i 50 godina.

Novi položaji vode češćim orgazmima

Ako tijekom seksa ne možete postići orgazam, probajte neki novi položaj i istražite što vam bolje odgovara.

Većini žena potrebno je vrijeme

Ženama je potrebno više vremena da postignu orgazam nego njihovim partnerima. Statistike pokazuju da je kod žena u pitanju barem 20 minuta seksualnih aktivnosti prije postizanja orgazma.

Ažurirano ( Četvrtak, 06 Lipanj 2013 11:07 )