• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I TO JE MOGUĆE

ZAŠTO JE DOBRO IMATI NEKOLIKO KILOGRAMA VIŠE?

Žene koje u društvu često pričaju o svojem višku kilograma, tjelovježbi i prehrani manje su popularne od onih koje ne dijele to svoje iskustvo s drugima

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Body Image and Eating Disorder Lab na sveučilištu Notre Dame u Indiani otkrio je da ženski razgovori o pretilosti i rješavanju tog problema loše utječu na društveni status, odnosno popularnost, iako se čini da takve teme povezuju žene.

Štoviše, punije žene koje ne pričaju o svojim kilogramima popularnije su od onih koje su možda mršavije, ali imaju potrebu isticati to koliko su nesretne zbog svojeg izgleda.

U studiji su sudjelovale djevojke u dobi od 18 do 25 godina, a proučavale su kako žene reagiraju na svoje fotografije.

»Žene koje su negativno pričale o svom fizičkom izgledu, bez obzira na to imaju li uistinu višak kilograma, dobile su nižu ocjenu za simpatičnost i pristupačnost«, objasnila je za Daily Mail voditeljica studije Alexandra Corning. Dodala je kako su žene s viškom kilograma, ali i pozitivnim stavom o svom izgledu dobile višu ocjenu od onih koje su mršavije i svejedno nezadovoljne.

U studiji zaključuju da su razgovori o višku kilograma i fizičkim nedostacima među ženama vrlo negativni jer kod nekih osoba mogu stvoriti lošu sliku o sebi te potaknuti loše prehrambene navike ili poremećaje.

Ažurirano ( Srijeda, 10 Srpanj 2013 11:13 )