• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SPASONOSNI FLAVONOIDI

TRI ŠALICE DNEVNO ZELENOG ILI CRNOG ČAJA ZA ZDRAVO SRCE

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolest

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.novilist.hr

PARIZ - Tri šalice zelenog ili crnog čaja svaki dan imaju zaštitni učinak protiv krvožilnih bolesti zbog visoke koncentracije flavonoida, pokazuje studija predstavljena u petak na kardiološkom skupu u Parizu.

"Potrebno je popiti tri šalice dnevno kako bi (čaj) bio učinkovit", kazala je Anne-Marie Roussel, profesorica biokemije sa sveučilišta Joseph Fourier u Grenobleu tijekom europskih dana kardiologije koji se u Parizu održavaju do subote.

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolesti.

Po studijama, čaj bi mogao smanjiti i količinu kolesterola i triglicerida u krvi ali ostaje pitanje dodavanja šećera i mlijeka što bi moglo izbrisati ili znatno smanjiti njegove koristi.

Ažurirano ( Nedjelja, 20 Siječanj 2013 10:31 )