• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PO JUTRU SE DAN POZNAJE

PET RAZLOGA ZAŠTO BI VAŠ DAN TREBAO POČETI ORGAZMOM

Ako se seksate samo navečer to je otprilike kao i da se seksate samo u krevetu, a to je dosadno. Ako seksom započnete dan to nije samo razbijanje rutine, to ima više dobrobiti nego što možete i zamisliti.

E-mail Ispis PDF

Izvor: hot.net.hr

Donosimo vam nekoliko odličnih razloga zašto bi trebali prestati snoozati ujutro i umjesto toga se poseksati, ako imate s kim, naravno.

1. Ima li uopće boljeg načina za započeti dan?!

Ako vjerujete u onu »po jutru se dan poznaje«, onda je jutarnji orgazam poprilično obećavajuć i za ostatak dana. Jedno je istraživanje pokazalo da se ljudi zbog jutarnjeg seksa čitav dan osjećaju bolje. »Jutarnjim se seksom oslobađa oksitocin poznat i kao 'ljubavno ljepilo', hormon koji potiče osjećaje ljubavi i povezanosti. To vas čini povezanijima s partnerom i ti vas osjećaji mogu držati čitav dan«, tvrdi sexpertica Emily Morse.

2. Nećete imati grižnju savjesti jer se zbog umora ne seksate prije spavanja

Koliko ste puta preskočili seks prije spavanja s opravdanjem da ste umorni? Budimo realni, u dugogodišnjim vezama i u braku je lako upasti u rutinu. Zbog umora i obaveza seks postaje sve rjeđi, a navečer jedva čekate utonuti u snove. Seksualni život pati, a parovi su nezadovoljni. Jutarnji seks mogao bi biti rješenje.

3. Nećete zbog toga zakasniti na posao

Dosta je s izlikama. Ionako se vjerojatno oboje tuširate ujutro pa bi se ponekad mogli otuširati zajedno i prepustiti se jednom seksu na brzinu. Najbolje poza je ona kad je muškarac iza, a žena se malčice sagne.

4. Jutarnji seks je dobar za zdravlje

Istraživanja su pokazala da jutarnji seks može poboljšati vaš imunitet. A kad stignu hladniji dani stručnjaci savjetuju da više pažnje posvetite svom imunitetu kako bi što bezbolnije prošli kroz sezonu gripe i prehlada.

5. Ujutro muškarac može duže izdržati

Razina testosterona je kod muškaraca najviša u jutarnjim satima nakon sati sna što znači ne samo da će muškarac ujutro biti napaljen nego i da će izdržati dulje. »Kad muškarac ima višu razinu testosterona ima i više energije tijekom seksa i ta mu energija pomaže da izdrži dulje«, kaže seksualna terapeutkinja Arlene Goldman. Eto, ako se uvijek žalite da vam seks traje prekratko - seksajte se jutrom nakon buđenja.

Ažurirano ( Četvrtak, 10 Listopad 2013 17:55 )