• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VRIJEME ZA BIJEG

ZNAKOVI KOJI GOVORE DA PARTNER NIJE PRAVI ZA VAS

Narodna mudrost kaže da vezu treba prekinuti onda kada prvi put počnete pomišljati na prekid. To se čini pomalo drastičnim. Često u nekoj ljutnji i svađi s partnerom pomišljamo na prekid jer smo uzrujani, a ne jer nam to zaista pada na pamet

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Važne znakove u odnosu koji nam govore da bismo se trebali zapitati je li naš partner zaista pravi za nas, donosi portal Insideout.hr.

Ne osjećate da možete biti ono tko zaista jeste

Svi vam govore da ste se promijenili. Pazite na svaku riječ koju ćete reći i kako ćete se ponašati kako ne biste doživjeli kritiku od strane vašeg partnera. Iako ste zajedno neko dulje vrijeme, još uvijek niste u potpunosti opušteni kad ste s partnerom. Vi ste takvi kakvi jeste. Ako skrivate sebe kada ste s partnerom i bojite se da vas on neće prihvatiti takvima kakvi jeste, vjerojatno je vrijeme da razmislite je li partner zaista vrijedan tolikog truda.

Nesretni ste

Za svoju sreću smo odgovorni sami. No uz partnera bi nam dan trebao biti ipak malo svjetliji i lakši. Osobe koje su u sretnoj vezi imaju osjećaj poleta i lakoće, pogotovo kad provode vrijeme s partnerom. Ako ste često nesretni, pogotovo kad ste s partnerom, nešto biste trebali promijeniti.

Partner vas iscrpljuje

Nakon zajedničkog druženja uglavnom se osjećate iscijeđeni kao krpa. Jako vas umara i osjećate se potpuno bez energije. Uvijek se žali na nešto i nešto od vas očekuje. Veza ne bi trebala biti 'posao' cijelo vrijeme.

Skrivanje od prijatelja

Ako vas partner nije upoznao sa svojim prijateljima, a zajedno ste već neko vrijeme, to nije dobar znak. Nikako da upoznate partnera sa svojim prijateljima. Trebate se pitati zašto to toliko odgađate. Također, ako vam bliski prijatelji kažu da ta osoba baš i nije za vas, razmislite o tome. Oni su koliko toliko objektivni za razliku od vas.

Ne vidite zajedničku budućnost

Već ste dulje u ovoj vezi i ne zamišljate se u budućnosti kao par. Ne možete si zamisliti kako bi to izgledalo. Trebali biste se zapitati što vi u stvari tražite i zašto ste još uvijek u ovoj vezi.

Različiti ste kao dan i noć

Različitosti se nadopunjuju, ali u određenoj količini. Ako nemate nikakvih zajedničkih interesa ili dodirnih točaka u svojim životima, pitanje je o čemu ćete razgovarati i kako ćete raditi kompromise u budućnosti.

Ne razveseli vas kad vidite ili čujete partnera

U vezi ne cvatu uvijek ruže, ali većinu vremena biste trebali uživati s partnerom i veseliti mu se. Kad vam je svejedno jeste li zajedno tu večer ili ne, nešto očito nije u redu. Bolje je biti sam, nego u vezi koja vas ne ispunjava. Kad ste sami, uvijek možete tražiti i naći nekoga tko će biti bolji za vas.

Imate lošije mišljenje o sebi

Partner bi vam trebao biti podrška i poticati vas da imate više samopoštovanja, a ne manje. Ako vam slika o sebi postaje sve lošija uz partnera s kojim jeste, vrijeme je da se pobrinete za sebe i svoje samopoštovanje.

Lista za i protiv ostanka u vezi nije povoljna

Ponekad nije loše napraviti popis za i protiv ostanka u vezi. Nemojte brojati koliko je koji popis dug, već odvagnite dobrobiti i loše strane ostajanja u vezi. Ako loše strane čine prevagu nad dobrima, ova veza nije najbolja za vas.

Instinkt vam govori: bježi!

Onaj osjećaj iznutra postoji s razlogom. Zna se dogoditi da se nečega bojimo jer je novo i nepoznato. No ako loš osjećaj potraje i nakon nekog vremena upoznavanja sa situacijom, preporuka je vjerovati instinktu i maknuti se. Ponekad ćemo možda i pogriješiti, ali ćemo sigurno više puta biti u pravu.

Često ostajemo u vezama jer nam je teško prekinuti ih iako nismo zadovoljni. Bojimo se biti sami ili čak nekad mislimo da ni ne zaslužujemo bolje. Svatko zaslužuje ljubav i najbolje za sebe. Zato nemojte ostajati u vezama koje vam ne odgovaraju. Tražite, postavite svoje kriterije i naći ćete nekoga uz koga ste sretni, zadovoljni sobom i koga rado vodite u društvo prijatelja.

Ažurirano ( Utorak, 15 Listopad 2013 15:19 )