• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IMA SPASA

KOJU HRANU IZBJEGAVATI AKO SE PRETJERANO ZNOJITE

Znanstvenici još uvijek nisu saznali zašto nam se događaju svi neugodni tjelesni mirisi, ali za one koje znamo ima i rješenja

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Čini li vam se da nekad imate problema sa znojenjem i neugodnim tjelesnim mirisima, a nema posebnog razloga, možda je problem u hrani koju ste jeli. Najčešće namirnice koje izazivaju neugodne tjelesne mirise nabrojali su na bodyandsoul.com.

1. Alkohol

Osim što ima jako loš utjecaj na naše zdravlje i mladolik izgled, alkohol može biti zaslužan i za neugodne tjelesne mirise. Kada pijete alkohol, većina prolazi kroz jetru, ali oko deset posto tijelo odbacuje putem znoja, urina i lošeg zadaha te izaziva pojačano znojenje.

2. Češnjak

Izuzetno je zdrav i idealan za suzbijanje prehlade, ali kada ga pojedete, kao da njegov miris izlazi iz svih pora na tijelu.

3. Meso

Jedna je studija u Pragu pokazala da vegani imaju manje problema s neugodnim tjelesnim mirisima nego ljudi koji često jedu meso.

4. Cikla, špinat...

Namirnice pune spojeva metila, kao što su špinat, cikla i proizvodi od soje, otpuštaju trimetilamin, koji se pak izlučuje kroz znoj i ima ne tako ugodan miris.

Ažurirano ( Petak, 25 Listopad 2013 13:50 )