• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DOKAZANO JE - PIVO JE ODLIČNO ZA ZDRAVLJE!

Najnovija istraživanja dokazuju da je konzumiranje piva, te drugih alkoholnih proizvoda dobro za zdravlje, ali naravno, u umjerenim količinama

E-mail Ispis PDF

Prema najnovijim istraživanjima, ljudi koji umjereno konzumiraju alkohol žive dulje od onih koji ga uopće ne konzumiraju, te naravno, od onih koji ga konzumiraju prekomjerno.

POMAŽE BUBREZIMA

Opće poznato je kako čaša piva dnevno smanjuje opasnost pojave bubrežnih kamenaca. Hmelj sadrži spojeve koji usporavaju oslobađanje kalcija u kostima, a samim time i sprječavaju nastajanje kamenaca.

SMANJUJE RIZIK OD SRČANIH BOLESTI

Svako pivo, a posebno tamno, jako je dobro za srce budući da sadrži ječam koji je izvor topivih vlakana. Ta vlakna pomažu pri snižavanju razine lošeg kolesterola u krvi, a podižu razinu onog, takozvanog dobrog kolesterola. Također, hmelj i slad iz piva su dobri antioksidansi.

SPRIJEČAVA BOLESTI KOŽE

Iako to rijetko tko radi, stručnjaci predlažu da prilikom kupanja u toplu kupku nalijete čašu piva, koje je prirodni lijek za kožu, te će pomoći kod psorijaze i drugih kožnih bolesti.

ZDRAVIJE KOSTI

Pivo u sebi sadrži i silicij, koji pomaže pri proizvodnji kolagena, proteina koji je zadužen za povećanje gustoće kostiju, te samim time održava i zglobove fleksibilnijima. Također, ječmeno pivo najbolje sprječava osteoporozu. Stoga svakog dana popijte po jedno hladno pivo, koristiti će vašim kostima.

NE ŽELITE PIVSKI TRBUH?

Mnogi od vas znaju da konzumiranjem piva u velikim količinama može nastati okrugli, »pivski trbuh«, ali mnogi ne znaju da samo jedno pivo dnevno može doprinijeti tome da izbjegnete sklonost debljanju. Razlog tome je hmelj, koji sadrži neke gorke tvari.

Izvor: net.hr

Ažurirano ( Subota, 07 Lipanj 2014 14:50 )