• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POSJETILI SMO DJEČJE ODMARALIŠTE GRADA BJELOVARA U NOVOM VINODOLSKOM

Mnogim Bjelovarčanima jedinstvena prilika za ljetovanje

Ovo prekrasno odmaralište, ima 8 soba i 92 ležaja, a u sezoni kroz njega prođe oko 1200 korisnika, od djece iz vrtića i osnovnih škola, pa preko branitelja i invalida pa sve do sportaša

E-mail Ispis PDF

NOVI VINODOLSKI Mnogi Bjelovarčani, svih generacija, od 27. svibnja pa sve do 27. kolovoza ove godine, grupno ljetuju u Dječjem odmaralištu Grada Bjelovara u Novom Vinodolskom, koje je izrađeno ranih 50-tih godina prošlog stoljeća kao Dječje oporavilište. Mnogim korisnicima Dječje odmaralište je i jedinstvena prilika za ljetovanje. Ovo prekrasno odmaralište, koje ima 8 soba i 92 ležaja, a u sezoni kroz njega prođe oko 1200 korisnika, od djece iz vrtića i osnovnih škola, pa preko branitelja i invalida pa sve do sportaša, posjetili smo jučer, 12. kolovoza. Do Novog Vinodolskog dovezli smo se zajedno s grupom umirovljenika koja ostaje tamo 10 dana. Tamo smo pak zatekli članove Udruge invalida Bjelovara i članice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar zajedno s njihovim trenerom Nikolom Kovačekom koji su se vraćali u Bjelovar nakon provedenih 10 dana u odmaralištu.

Sedmero sezonaca ovdje ima posao. Šefica kuhinje Nina Čižmešija zanat je ovdje pekla još kao srednjoškolka, a već treću godinu u vinodolsku kuhinju vraća se kao sezonska radnica, piše HRT.

Za plaće radnika, održavanje odmarališta i sufinanciranje smještaja Grad Bjelovar godišnje izdvoji između 150 i 300 tisuća kuna. Gradska uprava ne smatra to teretom i zato se oduprla prijedlozima da odmaralište proda, jer da nije njega, mnogi roditelji svojoj djeci ne bi mogli priuštiti ljetovanje.

Prodajom odmarališta gradski proračun bi zaradio možda i 20 milijuna kuna, ali psihološka i socijalna vrijednost je daleko veća i dok sam ja gradonačelnik – nema prodaje odmarališta u Novom Vinodolskom – rekao je HRT-ovoj videonovinarki Suzani Balen.

Ažurirano ( Četvrtak, 13 Kolovoz 2015 12:20 )