• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OBIŠLI SMO BILOGORSKE VINARIJE S EKIPOM PORTALA PUNKUFER.HR

Kako su se proveli na izletu i što su sve pili i jeli u Vinariji Coner, Šapić i Čačija pročitajte ukratko u nastavku

E-mail Ispis PDF

Portal ZVONO.eu ugostio je malu, ali dosta žednu ekipu portala punkufer.hr, uz stručno vođenje urednika portala ZVONO.eu. Kako su se proveli na izletu i što su sve pili i jeli u Vinariji Coner, Šapić i Čačija pročitajte ukratko u nastavku, ili posjetite punkufer.hr za detaljniju priču.

FENSI RESTORANU U KOJEM SE MOŽE POJESTI SVE OD SARME DO LOVAČKIH PIKANTERIJA

Nije nam bilo teško voziti sat i deset do središta Bjelovarsko-bilogorske županije, a bogami ni petnaestak minuta do prve postaje, vinarije-restorana-resorta u izgradnji Coner, smještenog u Kapeli na adresi Jabučeta 12. U dubini seoskog dojma, nakon par minuta finog makadama, dolazimo ispred drvenog zdanja kao iz ranog Tolkiena. Pjevušim staro Dugme »Moja kuća je bez krova...« i ne znam što bih mislio o prostranom dvorištu i ulazu u nešto što je ukopano u zemlju, dok je na vrhu kraj vinograda. No, kad smo ušli i vidjeli svu raskoš velike sale, odmah smo zaboravili na taj sitan nedostatak koji uopće nije nedostatak nego prednost, upoznali PR-a Igora Prku i u miru razgledali vinariju i ostatak prostorija. Riječ je o fensi restoranu u kojem se može pojesti sve od sarme do lovačkih pikanterija, i sve to uz domaće vino. Budućnost je svijetla za Coner, planira se širenje, dograđivanje dječjeg parka, apartmani, bungalovi, ali i ovako, s položajem na kojem iz Koprivnice, Đurđevca treba svega dvadesetak minuta vožnje – ovo je stvarno jako mjesto.

ZA BIJEG OD STVARNOSTI

Nismo se ni slegli od sjajne papice, a već smo bili u izletištu i vinotočju Vinia, Purićani 40, u vlasništvu Saše Šapića koji nas je dočekao i proveo. S tugom smo morali odbiti mesnu platu po kojoj je Vinia nadaleko poznata, a onda smo se zabili u podrum i detaljno isprobali sva vina u ponudi. Kad smo opet ugledali svjetlo, shvatili smo na koliko smo lijepom položaju na vrhu brda, i da osim vina i mesa OPG Saša Šapić ima i ergelu konja i fantastičnu apartmansku kućicu za bijeg od stvarnosti.

LJUDI, KAKAV SVJETSKI CRNJAK, KAPA DO PODA...

Kad smo pomislili da je to to za danas, uslijedila je završna stanica, vinarija Čačija u Velikom Trojstvu, Maglenča bb, najveći je proizvođač vina u kraju, a na stolu se našla graševina i cabernet sauvignon. Dobro, našlo se tu i bunceka, i krvavica. Čačijin cabernet sauvignon je nešto divlje divno neobuzdano i neukrotivo. Pravi vinski doživljaj, nezaobilazan punkt bilogorskoga kraja, apsolutan naklon Dubravku Čačiji koji je utemeljivanjem geografskog porijekla utro put ovoj maloj točkici na vinskoj karti Hrvatske. Ljudi, kakav svjetski crnjak, kapa do poda...

Uglavnom, navodno smo još viđeni i u Lemonu u Bjelovaru. Hvala Bjelovaru, hvala vinarima, topla preporuka za vikend odmor. Više pročitajte na portalu punkufer.hr.

Ažurirano ( Subota, 07 Lipanj 2014 15:23 )