• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OSOBA TJEDNA – IVICA ŠIKAČ, VLASNIK MESNICE »ŠIKI«

»Šiki« s kupcima slavi 20 godina postojanja

Smatramo da je ovo obljetnica doista vrijedna obilježavanja, a naravno planiramo to u prvom redu učiniti tako da počastimo naše kupce. Tako već od utorka 17. studenog krećemo sa sniženjem pojedinih artikala, i to će biti naš poklon kupcima. Sniženja će trajati cijeli ovaj tjedan, pa pozivamo sve građane da dođu do naše mesnice i provjere koji su sve artikli iz naše bogate ponude biti na akciji – poručuje Ivica Šikač

E-mail Ispis PDF

Krajem studenog 1995. Branko Šikač sa svojim sinovima otvorio je mesnicu »ŠIKI« u Bjelovaru. Njegovim odlaskom u mirovinu sinovi su nastavili obiteljski posao sve do danas kada, zahvaljujući naslijeđenom bogatom iskustvu te poštenim odnosom prema kupcima i dobavljačima, slave punih 20 godina uspješnog rada. Tim povodom razgovarali smo s Ivicom Šikačem, kojeg predstavljamo kao osobu tjedna.

Čestitamo na proslavi obljetnice! Na koji način planirate obilježiti ovu prigodu?

Hvala! Smatramo da je ovo obljetnica doista vrijedna obilježavanja, a naravno planiramo to u prvom redu učiniti tako da počastimo naše kupce. Tako već od utorka 17. studenog krećemo sa sniženjem pojedinih artikala, i to će biti naš poklon kupcima. Sniženja će trajati cijeli ovaj tjedan, pa pozivamo sve građane da dođu do naše mesnice i provjere koji su sve artikli iz naše bogate ponude biti na akciji.

Nakon 20 godina poslovanja što je novo u odnosu na dosadašnju ponudu?

Ove godine smo proširili ponudu i na uslugu pečenja mesa na roštilju kako bismo se još više približili našim vjernim kupcima koji cijene kvalitetan komad mesa ili vrhunski izrađen suhomesnati proizvod. Kada me ljudi pitaju kakvi su primjerice ćevapi ili hrenovke, moj odgovor uvijek glasi – napravljeni su od mesa te ih moja djeca zajedno sa mnom jedu. Taj je argument dovoljan za garanciju kvalitete i brige oko higijene proizvoda.

Vi ste preuzeli posao nakon očeva odlaska u mirovinu.

Tako je. Od malih nogu sam bio zainteresiran za rad u mesnici i rado sam pomagao ocu još u školskim danima. Tako sam upijao sve što bi mi moglo pomoći u daljnjem vođenju posla. Uvijek sam se mogao osloniti i na brata i oca, koji iako je u mirovini još uvijek pomaže kad je potrebno, i velika je potpora kod poslovnih odluka.

Koja je vaša formula uspješnosti kroz sve ove godine?

Unatoč raznim situacijama i nestabilnom tržištu koje je u našem okruženju zadnjih nekoliko godina, uspjeli smo zadržati ukupno šest zaposlenika kojima nikad nije kasnila plaća. Isto tako vrlo je važno napomenuti da svih 20 godina poslujemo u sklopu istog poduzeća koje sve svoje obaveze uredno izvršava i prema državi i prema dobavljačima. Kvaliteta i poštenje osnovne su odlike koje su nas vodile kroz sve ove godine rada tako da naši potrošači uvijek mogu kupiti svježe i kvalitetno meso te prerađevine izrađene u vlastitom pogonu, u kojem se izrazito pazi na higijenu i kvalitetu izrade proizvoda. Dakle, takav odnos prema dobavljačima, kupcima, radnicima i obavezama prema državi naša su formula jer smatramo da je, uz veliko zalaganje i brigu o proizvodima, bitan čimbenik uspjeha svakako i poštenje kojeg je u današnje vrijeme sve manje.

Kakvi su poslovni planovi za budućnost?

Oni će svakako ovisiti o gospodarskoj situaciji u državi i kupovnoj moći građana, jer mi prije svega pažnju polažemo na kvalitetu , a tek onda na cijenu proizvoda. S obzirom na »poplavu« mesa i mesnih prerađevina upitne kvalitete i nizak standard građana uskoro ne planiramo širenje, ali ukoliko se situacija popravi naši proizvodni kapaciteti mogu opskrbljivati četiri do pet prodajnih mjesta koliko smo i svojevremeno imali prije dolaska trgovačkih centara.

Ažurirano ( Utorak, 17 Studeni 2015 18:37 )