• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČITELJICA TJEDNA – MARTINA SUPANČIĆ, UČITELJICA I. OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR

OSVOJILA NACIONALNU NAGRADU COMET ZA RAD SA SVOJIM UČENICIMA

Riječ je o nagradi Agencije za mobilnost i programe EU za njen eTwinning projekt School for Life

E-mail Ispis PDF

Učiteljica I. osnovne škole Martina Supančić osvojila je COMET, nacionalnu nagradu Agencije za mobilnost i programe EU za svoj eTwinning projekt School for Life. Projekt je, osvojivši ovu prestižnu nagradu, izabran  kao najbolji u kategoriji viših razreda osnovne škole te je potvrdio vrstan rad učiteljice i njezinih učenika.

U projektu je sudjelovala  skupina od deset učenika 5. i 6. razreda koji su odabrali eTwinnig kao izvannastavnu aktivnost. Projekt je trajao cijelu školsku godinu, a u njemu su osim učenika I. osnovne škole Bjelovar sudjelovali  i učenici škola u Turskoj, Češkoj, Grčkoj i Italiji.

Tijekom projekta učenici su odradili brojne aktivnosti, snimanje kratkih filmova u kojima su predstavili sebe, svoju školu, grad i državu; razmjenjivali su recepte i spravljali tradicionalna jela svojih projektnih partnera te održavali videokonferencije tijekom kojih su imali priliku pomoću alata Skype razgovarati na engleskom jeziku sa svojim vršnjacima iz Turske. Između ostalog, obilježavali su blagdane, razmjenjivali čestitke i poklone s projektnim partnerima te naposljetku izradili vlastitu web i Facebook stranicu na kojoj su objavljivali svoje aktivnosti.

Ovom projektu prethodno su dodijeljene oznake kvalitete Quality Label, Pupil Quality Label i European Quality Label, što znači da je prepoznat kao izvrstan na nacionalnoj i europskoj razini.

Učenici su sudjelovanjem u ovom projektu  stekli vrijedno iskustvo međunarodne suradnje, a učiteljica je nagrađena putovanjem na eTwinning radionicu profesionalnog usavršavanja u Bruxelles.

Ažurirano ( Nedjelja, 16 Studeni 2014 15:53 )