• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČITELJICA TJEDNA – NIKOLINA BRAJKOVIĆ DRAGULJIĆ, UČITELJICA GLAZBENE KULTURE U OSNOVNOJ ŠKOLI ČAZMA

Zborovi su njezina velika ljubav

Osim osvojene srebrne plakete, zbor OŠ Čazma na čelu s učiteljicom Nikolinom Brajković Draguljić, ove je godine osvojio i prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja kao posebnu nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih skladatelja na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, koji se dodjeljuje već dvadeset godina

E-mail Ispis PDF

Nikolina Brajković Draguljić učiteljica glazbene kulture u Osnovnoj školi Čazma zaslužila je naslov učiteljice tjedna zbog iznimnog uspjeha na 58. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje su održane 7.i 8. svibnja u Varaždinu gdje je nastupilo trideset i pet zborova u šest kategorija i ukupno 1371 učenika iz cijele Hrvatske. Zbor OŠ Čazma koji nosi ime Zlate Gjurgjenac-Gavella natjecao se u A kategoriji (uzrast do dvanaest godina), a ukupno broji 74 djevojčice te je na ovogodišnjim glazbenim svečanostima bio najbrojniji zbor uopće što je izazvalo posebnu pažnju publike.

Osim po brojnosti zbor OŠ Čazma u svojoj je kategoriji od maksimalno 100,  postigao 87,60 bodova te osvojio srebrnu plaketu na natjecanju, a ispred njih bili su zborovi osnovnih škola iz Zagreba, Vinkovaca, Osijeka i Ivanca.

– Iznimno sam ponosna na to što je prosudbena komisija našu izvedbu zadane skladbe Gorana Sučića, Green Peace proglasila najbolje izvedenom, a sam skladatelj koji je prisustvovao natjecanju kazao da je i sam zamislio da ta skladba upravo zvuči tako kako su je moje djevojčice otpjevale – ponosno nam otkriva učiteljica Brajković Draguljić.

Osim osvojene srebrne plakete, zbor OŠ  Čazma na čelu s učiteljicom Nikolinom Brajković Draguljić, ove je godine osvojio i prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja kao posebnu nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih skladatelja na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, koji se dodjeljuje već dvadeset godina.

– Pehar smo osvojili za  izvedbu skladbe »Šu šu«  hrvatskog skladatelja Brune Bjelinskog, a upravo naša izvedba izabrana je kao najbolja između 140 različitih izvedbi školskih zborova iz cijele Hrvatske. Komisija je i za izvedbu ove skladbe komentirala da je otpjevana u originalu s jasno izraženim kontrastima – objašnjavan nam Nikolina Brajković Draguljić.

Nikolina Brajković Draguljić je diplomirala 2001. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i stekla zvanje profesorice glazbene kulture. Od 2001. godine radi kao učiteljica glazbene kulture u OŠ Čazma, a honorarno je radila  u Srednjoj školi Čazma i u Područnom odjelu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar u Čazmi. Osim redovnog rada, zborovi su njezina velika ljubav.

– Vođenje školskog zbora pripada u moj redoviti rad jer ga vodim kao izvannastavnu aktivnost, no sati koje provedem s mojim učenicima puno je više od onih za koliko sam zadužena. Osim zbora, u OŠ Čazma vodim i Školski rock band o kojem je snimljen prilog za emisiju Dobro jutro Hrvatska na HRT-u te je novinarka Marijana Kranjec za isti primila 1. nagradu Udruge Pragma za promicanje školstva u Republici Hrvatskoj. Također, u Dječjem vrtiću Pčelica u Čazmi vodim i zbor »Mali čazmanski slavuji«, a od 1997. do 2007. vodila sam i gradski zbor s kojim i sada povremeno radim i nastupam. Svojevremeno sam uvježbavala i sa crkvenim zborom – opisuje nam Nikolina Brajković Draguljić svoj vrijedni rad.

Nikolina Brajković Draguljić je od ove školske godine voditeljica Županijskog vijeća učitelja glazbene kulture, a unazad tri mjeseca promaknuta je u zvanje mentora. Njezina predanost glazbi i profesiji koju je odabrala te velika angažiranost na ovom području ne smeta joj ni za obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova niti u brizi za obitelj.

– Moja najveća ljubav ipak je moja obitelj,  na prvom mjestu suprug Radenko koji mi je velika podrška te moje kćerke sedmogodišnja Ana i četverogodišnja Maria. Jedna i druga već pjevaju u vrtićkom zboru i prate me na natjecanjima te zajedno dijelimo radosti uspjeha. U našoj je kući sve popraćeno glazbom, a pjesma je prisutna u svako doba dana – dodaje profesorica Brajković Draguljić.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 09:14 )