• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČITELJICA TJEDNA – MARTINA SUPANČIĆ, UČITELJICA ENGLESKOG JEZIKA U I. OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR

Usavršavala se u Briselu na radionicama u organizaciji European Schoolnet

Radionica na kojoj je sudjelovala Martina Supančić između dvadeset i devet sudionika iz četrnaest različitih europskih zemalja bila je na temu »Collaboration and social media« (Suradnja i društveni mediji), a odvijala se u sklopu Future Classroom Laba

E-mail Ispis PDF

Martina Supančić, učiteljica engleskog jezika u I. osnovnoj školi Bjelovar vratila se sa trodnevnog profesionalnog usavršavanja iz Brisela gdje je sudjelovala na radionicama u organizaciji European Schoolnet, zajednice trideset i jednog europskog ministarstva obrazovanja kojima je cilj uvesti inovacije u učenje i poučavanje učitelja diljem Europe. U Brisel je otputovala osvojivši COMET, nacionalnu nagradu Agencije za mobilnost i programe EU za eTwinning projekt School for Life koji je provodila tijekom prošle školske godine u I. osnovnoj školi Bjelovar s učenicima viših razreda.

Radionica na kojoj je sudjelovala Martina Supančić između dvadeset i devet sudionika iz četrnaest različitih europskih zemalja bila je na temu »Collaboration and social media« (Suradnja i društveni mediji), a odvijala se u sklopu Future Classroom Laba.

– Na ovoj vrlo dinamičnoj i nadasve inspirativnoj radionici dobili smo priliku istražiti velik broj različitih alata i ideja koji nam mogu pomoći pri uvođenju suradničkog i timskog načina rada te korištenju suvremene tehnologije u svojoj svakodnevnoj nastavi. Na radionici su se također nudile ideje i praktični savjeti kako sigurno i na motivirajući način koristiti društvene medije u radu s učenicima različitih uzrasta te kao alat za osobni profesionalni razvoj učitelja – otkriva nam Martina Supančić.

Future Classroom Lab – FCL (laboratorij učionice budućnosti) je tehnološki potpuno opremljen prostor s najvećim inovacijama i tehnološkim dostignućima u području obrazovanja kao što su pametne ploče, Google naočale, Lego roboti i slično.

– Kroz šest zona učenja imali smo priliku istražiti najvažnije elemente učenja i poučavanja 21. stoljeća, kao što su vještine i uloge učitelja i učenika, stilovi učenja, dizajn okoliša u kojem se uči, najnovije tehnologije koje se koriste u učenju i poučavanju te društvene trendove koji utječu na obrazovanje. Sudjelovanjem na ovim radionica, stekli smo mnoštvo novih znanja i ideja koje možemo primijeniti u svom budućem radu s učenicima – objašnjava nam učiteljica Supančić.

Putovanje u Brisel Martini je bio samo uvertira za buduća putovanja i razmjenu iskustava s kolegama diljem Europe. Naime, eTwinning timu I. osnovne škole Bjelovar od strane Agencije za mobilnost i programe EU ovih je dana odobrena financijska potpora u visini od 8.233 EUR za projektni prijedlog pod nazivom Future – Oriented School u sklopu programa Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja. Već iduće školske godine, Martina Supančić otputovat će u Dublin, glavni grad Irske gdje će sudjelovati na radionicama stručnog usavršavanja u području primjene suvremene tehnologije u nastavi.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Lipanj 2015 14:52 )