• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SVEČANO OTVORENA ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE KOJA ĆE SE ODRŽAVATI U I. OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR

Omogućit će djeci da budu sposobni za zahtjevno školovanje i zahtjevni život

Tečajevi će se održavati u I. osnovnoj školi od 4. do 8. siječnja 2016. godine, u dvije grupe dnevno po tri sata. Učenici će na tečaju savladavati programe Paint, Word i Power Point. Voditelj tečajeva je učitelj informatike Goran Jarčov.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Zimska škola informatike svečano je otvorena jučer, 30. prosinca, u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2, Bjelovar. Na inicijativu I. osnovne škole u Bjelovaru, Grad Bjelovar sufinancira održavanje Zimske škole informatike za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola na području Grada Bjelovara.

Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik istaknuo je kako je Grad i do sada bio pokrovitelj zimskog tečaja informatike koji je prije organizirala Udruga informatičara, a nakon njih I. osnovna škola i ravnateljica Tatjana Landsman s učiteljem informatike Goranom Jarčovom koji je bio i predsjednik Udruge informatičara. Grad Bjelovar uključio se u ovaj projekt jer smatra kako je informatička pismenost važna, a posebno za djecu u prvim razredima osnovnih škola, pa čak i za djecu u vrtiću. Ona je garancija da će usvajati nova znanja koja su potrebna u životu, da će biti snalažljivi, komunikativni i da će s optimizmom gledati u budućnost. Škola informatike omogućit će djeci da budu sposobni za zahtjevno školovanje i zahtjevni život. Nažalost, proteklih pet godina nije bilo zimske škole informatike, a prije toga je održavana šest godina u kontinuitetu i kroz školu je prošlo 1300 djece, mladih osoba, ali i odraslih osoba. Grad Bjelovar je tada sufinancirao školu informatike s 55.000 kuna, a ove godine na inicijativu I. osnovne škole u Bjelovaru Grad će iz pričuve gradonačelnika izdvojiti 3.500,00 kuna za pokriće materijalnih troškova koji su potrebni za zimsku školu informatike. Siguran sam da će odaziv djece biti veliki i to djece iz svih škola. Mjesto održavanja je I. osnovna škola i smatram da je ovo sjajan i potreban projekt, zaključio je gradonačelnik Korušec.

Tatjana Landsman, ravnateljica I. osnovne škole u Bjelovaru potvrdila je važnost zimske škole informatike. Polaznici će početi s osnovnim programima koji su baza i koji će se kasnije nadograđivati. Dosta se djece prijavilo i to nas posebno veseli. Važno je istaknuti da ćemo na zimskoj školi raditi i dalje, a nadam se da će informatika postati i obvezan predmet već u prvom razredu osnovne škole, zaključila  je ravnateljica Landsman.

Tečajevi će se održavati u I. osnovnoj školi od 4. do 8. siječnja 2016. godine, u dvije grupe dnevno po tri sata. Učenici će na tečaju savladavati programe Paint, Word i Power Point. Voditelj tečajeva je učitelj informatike u I. osnovnoj školi Goran Jarčov.

Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, prijavljeni učenici i njihovi roditelje te predstavnici I. osnovne škole Bjelovar, na čelu s ravnateljicom Tatjanom Landsman.

Ažurirano ( Četvrtak, 31 Prosinac 2015 10:12 )