• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Međunarodni dan života u III. osnovnoj školi Bjelovar

Nastava se nije odvijala po redovnom rasporedu, već su za učenike organizirana predavanja i radionice te svečana priredba »Ne sanjaj svoj život, živi svoje snove« u Domu kulture

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Međunarodni dan života obilježili su danas, 5. veljače, u III. osnovnoj školi Bjelovar. Nastava se nije odvijala po redovnom rasporedu, već su za učenike organizirana predavanja i radionice te svečana priredba »Ne sanjaj svoj život, živi svoje snove« u Domu kulture . Tim povodom III. osnovnu školu Bjelovar posjetio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicom Lidijom Novosel.

– III. osnovnu školu Bjelovar posjetili smo iz dva razloga. Jedan je obilježavanje Međunarodnog dana života, gdje su djelatnici škole sa svojim gostujućim predavačima organizirali drugačiju nastavu, predavanja i aktivnosti koja će u budućnosti pomoći djeci. Ona su naša budućnost i mi svi zajedno ostavljamo trag u dječjim životima. Gradu Bjelovaru, kao osnivaču je jako drago što III. OŠ Bjelovar traži i drugačije oblike nastave, kako bi se obradile teme koje su važne za budućnost djece. Drugi razlog zašto smo ovdje je zato što je Grad Bjelovar osnivač svih osnovnih škola, njih pet, koje pohađa 3040 učenika, za koje godišnje iz proračuna izdvajamo preko 8.800.000 kuna. III. OŠ Bjelovar je velika škola kuju pohađa 740 učenika u 37 razrednih odjela, koja ima 3800 kvadrata školskog prostora te koja uz matičnu ima i četiri područne škole – Gudovac, Veliko Korenovo, Obrovnica i Galovac. Grad Bjelovar u taj prostor svake godine nešto uloži. U protekle tri godine mi smo uložili 1.600.000 kuna u III. OŠ Bjelovar, prošle godine preko 640.000 kuna. S tim novcima smo energetski opremili matičnu školu, uredili smo sanitarne prostore u školskoj dvorani, uredili smo područnu školu Galovac da djeca tu školu mogu pohađati u jednosmjenskoj nastavi i sanirali smo krovište te postavili sjenicu u područnoj školi Gudovac. Moram napomenuti, da nije samo Grad taj koji se brine, brinu se i zaposlenici na čelu s ravnateljicom koji su u 2015. godini skupili gotovo 200.000 kuna donacija koje su uložili isto tako u školske prostore. Ovim putem bi se zahvalila djelatnicima, ravnateljici Goranki Preskočil, i svim roditeljima učenika te donatorima koji su shvatili da svi zajedno moramo raditi i opremati prostor kako bi djeca imala što kvalitetniji odgoj i obrazovanje – rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Bjelovara.

– Ovakav tip nastave ne bi bio moguć da izvrstan tim učitelja III. OŠ Bjelovar nije došao s idejom na početku školske godine da nešto promijenimo i da na drugačiji način obilježimo projektni dan u školi. Jedan od razloga zbog kojeg smo došli na ideju je što smo bili učesnici u istraživanu pretilosti kod djece Svjetske zdravstvene organizacije, i prvi put u Hrvatskoj, Hrvatske zdravstvene organizacije. Sve radionice su vezane uz zdravi život. Jednako tako vidjeli smo da sedmi i osmi razredi su vrlo šturo informirani o upisima u srednje škole. Uz pomoć Grada Bjelovara dogovorili smo se da organiziramo više projekata unutar škole. Dakle, surađujemo s dvije srednje škole – Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar i Medicinska škola Bjelovar.  Svake imaju po četiri radionice u kojima predstavljaju zanimanja tih škola – rekla je Goranka Preskočil, ravnateljica III. OŠ Bjelovar.

Ažurirano ( Petak, 05 Veljača 2016 22:09 )