• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan škole u Medicinskoj školi Bjelovar

Na taj dan u školi su održane različite aktivnosti kojima je bio zajednički cilj promišljanje i učenje o mentalnom i fizičkom zdravlju

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR I ove smo godine u Medicinskoj školi Bjelovar obilježili Dan škole na dan kada slavimo i Svjetski dan bolesnika, a to je 11. veljače 2016. godine.

Na taj dan u školi su održane  različite aktivnosti kojima je bio zajednički cilj promišljanje i učenje o mentalnom i fizičkom zdravlju.

Učenici su slušali teme: razbijanje mitova o prehrani, anoreksija i bulimija, celijaklija, shiatsu masaža, joga, ekološki uzgojena hrana, utjecaj psihičkih stanja na bolesti, pilates, zdravo čuvanje hrane, prehrana i zdravlje, razbijanje mitova o prehrani i hagioterapija.

Predavači su bili profesori naše škole, ali i naši vanjski suradnici i prijatelji škole koji su svojom stručnošću uveličali i učinili zanimljiv naš Dan škole.

Predavanje o bulimiji i anoreksiji održao je doktor Darko Novalić, predrasude o prehrani razbile su nam kolegice Nina Plažanin i Marina Šostaric. O celijakliji je govorila Senka Čale. Vježbali smo i učili o jogi, pilatesu i shiatsu masaži s Dubravkom Hlebecom , Marijanom Jurković i Katarinom Koh. Ekološki uzgojena hrana bila je tema radionice koju je vodila obitelj Radanec. Želimir Bertić u svom predavanju govorio je o prehrani i zdravlju.

Koliko je važno zdravo hraniti tijelo, važno je hraniti i dušu da bi bili cjeloviti, a o tome nam je govorila Lela Crnek na radionici hagioterapije.  Renata Hunjadi Brzović bavila se temom utjecaja psihičkih stanja na bolesti.

U knjižnici škole »zagrizli« smo književnost, a taj su nam obrok pripremile Zorka Renić i Iva Ban.

Učenici 5. a i 5. b razreda održali su predavanja svojim vršnjacima o pravilnoj prehrani adolescenata, prehrani i sportu, prevenciji dijabetesa, marihuani i alkoholizmu.

Učenici su pokazali velik interes za održane teme. Na radionicama se vježbalo, razgovaralo, degustiralo.

Evo nekih učeničkih komentara:

– Stekao sam puno novih znanja o prehrani koje ću koristiti u svakodnevnom životu – kaže Dominik.

– Na radionici hagioterapije saznala sam čime se bavi. Antropološka medicina bavi se duševnim zdravljem, poučava kako možemo naći svoj duševni mir, pronaći samoga sebe, suočiti se sa svojim problemima na jedan drugačiji način – kaže Kristina.

– Oduševljen sam eko proizvodima obitelji Radanec. Degustacija je bila zanimljiva zbog nekih novih okusa – kaže Tin.

– Anoreksija i bulimija česti su problemi među mladima pa mi je ovo predavanje bilo vrlo poučno. Moći ću pomoći svojim vršnjacima u prepoznavanju ove bolesti – kaže Ivana.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 16:33 )