• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan ružičastih majica (Pink ShirtDay) u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, i mi smo odlučili reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Svi koji su se željeli pridružiti u protestu protiv Vršnjačkog nasilja obukli su ružičastu majicu, poručuju iz škole

E-mail Ispis PDF

VELIKO TROJSTVO U organizaciji ravnateljice Osnove škole Veliko Trojstvo i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije, gđe. Valne Bastijančić Erjavec učenici OŠ Veliko Trojstvo danas, 24. veljače,  obilježili su Dan ružičastih majica (Pink ShirtDay)

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, i mi smo odlučili reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Svi koji su se željeli pridružiti u protestu protiv Vršnjačkog nasilja obukli su ružičastu majicu, poručuju iz škole.

Prema procjenama, svako četvrto dijete je žrtva neke vrste nasilja, bilo verbalnog, fizičkog ili pak sve prisutnijeg internetskog zlostavljanja.

Kako doznajemo iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u 2015. godini prikupljena su 83 obrazaca za evidenciju o nasilju u osnovnim i srednjim školama, od čega se 43 odnosi na školsku godinu 2014/2015. a 40 na dio školske godine 2015./2016.

Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Ažurirano ( Srijeda, 24 Veljača 2016 13:30 )