• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day) u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi

Učenici 4.a razreda sudjelovali su u radionici koju je osmislila psihologinja Vedrana Viljevac. Uz pomoć pedagoginja i psihologinje izradili su izvrsne plakate kojima su jasno poslali poruku: »Stop nasilju!«.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar, 24. veljače, obilježen je Dan ružičastih majica. Taj dan, u svijetu poznatiji kao »Pink shirt day«, održava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Naime, riječ je o programu prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se u znak protesta zbog incidenta u jednoj školi u Kanadi. Učenik je došao u školu obučen u ružičastu majicu u znaku podrške svojoj majci oboljeloj od raka te je bio izložen psihičkom i fizičkom nasilju od strane vršnjaka. Sljedećeg  su dana ružičaste majice obukli i njegovi školski kolege kao znak solidarnosti te je nasilje nad dječakom zaustavljeno.

Dan ružičastih majica od 2014. godine obilježava se i u Republici Hrvatskoj različitim aktivnostima. Kako bi simbolizirali borbu protiv vršnjačkog nasilja, naši su profesori i profesorice obukli ružičaste majice i učenicima na satu  govorili o ovoj akciji. Također, učenici  4.a razreda  sudjelovali su u radionici koju je osmislila psihologinja Vedrana Viljevac. Uz pomoć pedagoginja i psihologinje izradili su izvrsne plakate kojima su jasno poslali poruku:  »Stop nasilju!«.

Ažurirano ( Petak, 26 Veljača 2016 11:52 )