• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR

»Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke«

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključila se ovoj kampanji i u »Tjednu zagrljaja« (21. do 27. veljače) će pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Učenici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar još jednom pokazali su svoju solidarnost i odlučili jučerašnji kišni dan,25. veljače, učiniti sunčanim tako da su u školi dijelili zagrljaje.

Hrvatski savez za rijetke bolesti u nedjelju, 21. veljače je započeo međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke, kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu.

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključila se ovoj kampanji i u »Tjednu zagrljaja« (21. do 27. veljače) će pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.

Rijetke bolesti su one bolesti koje se javljaju na manje od 5 pojedinaca na 10-000 stanovnika. U Europi od njih boluje oko 6-8% cjelokupne populacije, a samo u Hrvatskoj je riječ o brojci od 250 do 340 tisuća hrvatskih građana.

Učenici naše škole su još jednom pokazali svoju solidarnost i odlučili ovaj kišni dan učiniti sunčanim tako da su u školi dijelili zagrljaje. Zagrljaji oslobađaju oksitocin, hormon koji tjera ljude da se osjećaju sigurno te koji snižava razine kortizola, čime se smanjuje stres, tjeskoba i usamljenost.

Ažurirano ( Petak, 26 Veljača 2016 12:07 )