• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Održano županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika za srednje škole

Najbolji od vas će ići dalje i želim vam svaku sreću da budete dobri na državnom. Čestitam ne samo vama, već i vašim mentorima, profesorima koji su radili s vama. Naravno, od vas očekujem dosta na državnom natjecanju – istaknuo je župan Bajs

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, 4. ožujka, održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika za učenike srednjih škola kojemu je ove godine domaćin bila bjelovarska Komercijalna i trgovačka škola.

U prostorijama svog osnivača Bjelovarsko-bilogorske županije bjelovarska Komercijalna i trgovačka škola okupila je najbolje županijske srednjoškolce koji su se pokazali najbolji u poznavanju hrvatskog jezika. Uoči ispita znanja pozdravio ih je župan Damir Bajs.

– Na ovom natjecanju moći ćete pokazati svoje znanje iz predmeta koji je posebno važan. Hrvatski jezik je materinji jezik, a znanje materinjeg jezika je nešto što se posebno cijeni i drago mi je što ste vi najbolji u našoj županiji. Najbolji od vas će ići dalje i želim vam svaku sreću da budete dobri na državnom. Čestitam ne samo vama, već i vašim mentorima, profesorima koji su radili s vama. Naravno, od vas očekujem dosta na državnom natjecanju – istaknuo je župan Bajs.

Kao što je župan rekao oni najbolji na županijskom natjecanju naći će su društvu najboljih na državnoj razini. Riječ je o natjecanju koje će se održati od 27. do 29. travnja ove godine.

Ciljevi natjecanja su:

  • poticati učenike na proučavanje hrvatskoga jezika, usavršavanje jezične komunikacije i pismenosti te stvaranje zanimanja i za jezične sadržaje izvan propisanoga plana i programa, tj. poticati učenike na samostalno proučavanje jezikoslovne literature
  • poticati spoznaje o vrijednosti stečenoga znanja, vještina i sposobnosti te njihove primjene u daljnjoj naobrazbi i razvijanju jezične kulture
  • razvijati poticajne i pozitivne motive za samovrednovanje i vrednovanje znanja, vještina i sposobnosti
  • poticati standardizaciju u izradi ispita i ispitnih zadataka
  • razmjenjivati iskustva učitelja i nastavnika stečenih tijekom rada s učenicima u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim uz poučavanje hrvatskoga standardnog jezika.
Ažurirano ( Nedjelja, 06 Ožujak 2016 19:28 )