• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ROBOTIKA I INFORMATIKA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U robotici i informatici najviše uspjeha postigli učenici IV. osnovne škole Bjelovar

IV. osnovna škola Bjelovar ima dugu tradiciju odlaska na državna natjecanja iz informatike i robotike, te tijekom proteklih dvadesetak godine učenici IV. osnovne škole, sa svojim mentorom Brankom Raičkovićem, redovito odlaze na državna natjecanja postižući zapažene rezultate

E-mail Ispis PDF

DARUVAR U kategoriji »Robotsko spašavanje žrtve«, prvo mjesto je osvojio Martin Vrbovčan, učenik petog razreda, a drugo Veronika Vrbovčan, također učenica petog razreda. Treće mjesto pripalo je učeniku šestog razreda, Vedranu Kosu. Mentor svim učenicima je Branko Raičković iz IV. osnovne škole Bjelovar. Cilj natjecanja je bio izraditi i isprogramirati autonomnog robota u obliku vozila koji će se samostalni kretati po podlozi prateći crnu krivudavu crtu. Na svom putu nailaziti će na različite prepreke, koje treba po vlastitoj odluci preći ili zaobići. Robot je opremljen sa mnoštvom senzora, od kojih je najznačajniji ultrazvučni. Pomoći njega ujedno i pronalazi tajni predmet odnosno »žrtvu« koju treba spasiti. Kraj zadatka je odnošenje i postavljanje žrtve na određeno mjesto. Prvoplasiranom učeniku pripada nagrada i odlazak na državno natjecanje

Sudjelovanje na ovogodišnjem županijskom natjecanju »INFOKUP 2016« iz informatike u računalnom programiranju, također je bilo vrlo uspješno za učenike IV. osnovne škole Bjelovar. Osvojena su dva prva i jedno drugo mjesto.

Natjecanje u programiranju, koristeći programski jezik Python, u kategoriji

  • Algoritmi 5. razred 1 .mjesto  Martin Vrbovčan, IV. osnovne škole Bjelovar
  • Algoritmi 6. razred 2. mjesto Ivan Vlahović, IV. osnovne škole Bjelovar
  • Algoritmi 7. razred 1. mjesto Jan Murić, IV. osnovne škole Bjelovar, koji brani boje naše Županije na državnom natjecanju u Primoštenu, od 15.-18 ožujka ove godine.

Svim učenicima je mentor Branko Raičković iz IV. osnovne škole Bjelovar.

IV. osnovna škola Bjelovar ima dugu tradiciju odlaska na državna natjecanja iz informatike i robotike, te tijekom proteklih dvadesetak godine učenici  IV. osnovne škole, sa svojim mentorom Brankom Raičkovićem, redovito odlaze na državna natjecanja postižući zapažene rezultate.

Informatičko komunikacijske tehnologije, zajedno sa robotikom, danas su najtraženija područja u industriji i razvoju. Znamo da je najbolje učenje ono uz igru, pa se dobna granica za izučavanje ovako sofisticiranoj područja svakim danom sve više spušta, sve do vrtićke dobi. U tome svesrdno pomaže i Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije. Sukladno iskazanom interesu i uspjesima naših učenika, ne trebamo se brinuti, za nadolazeće tehnološke izazove u budućnosti.

Ažurirano ( Subota, 12 Ožujak 2016 20:46 )