• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROJEKT EDUKACIJE UČENIKA-BICIKLISTA TREĆIH I ČETVRTIH RAZREDA »NA DVA KOTAČA... SIGURNO, UGODNO, KORISNO« NASTAVLJEN I OVE GODINE

Nagradni prometni kviz u svibnju!

Učenici se na predavanjima upoznaju s prometnim propisima, ponašanjem u prometu i vožnji bicikla uz simulaciju nagradnog kviza, a potom će natjecateljski timovi škola sudjelovati u pravom nagradnom kvizu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – KAPELA Statistički podaci prometnih nesreća u kojima sudjeluju učenici-biciklisti upućuju na veliku opasnost za najmlađu kategoriju sudionika u prometu i potrebu kontinuirane brige o njihovoj edukaciji kako bi se što više smanjio broj stradalih biciklista na prometnicama.

To je bio razlog da je prošle godine u organizaciji Udruge »Družba bilogorski kovrtanj« i Postaje prometne policije Bjelovar, uz pomoć sponzora i volontera, u svim bjelovarskim osnovnim školama uspješno provedena edukacija za bicikliste, učenike trećeg i četvrtog razreda.

Edukacija se nastavlja i ove godine, ali u osnovnim školama izvan Bjelovara, u općinskim središtima Kapela, Veliko Trojstvo, Velika Pisanica, Nova Rača i Rovišće i sastoji se od predavanja i nagradnog kviza znanja u dvije faze. U prvoj fazi učenici su na predavanjima u trajanju jednog školskog sata upoznati s prometnim propisima, ponašanjem u prometu i vožnji bicikla uz simulaciju nagradnog kviza koji se temelji na predavanju i edukativnoj publikaciji »Na dva kotača... sigurno, ugodno, korisno«. U drugoj fazi izabrat će se natjecateljski timovi škola i održati završni kviz učenika svih osnovnih škola i podjela nagrada i priznanja za pobjednike i njihove učitelje mentore koje osiguravaju tvrtke »CIAK« i »Top Start« iz Zagreba te »Gema-Biciklist« Bjelovar, Biciklistički klub Bjelovar, kao i Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska, odnosno nositelj projekta Udruga »Družba bilogorski kovrtanj«.

Namjera je do kraja travnja održati predavanja, a do kraja svibnja i nagradni kviz. Projekt ne zahtjeva bilo kakav trošak za škole. Isključivo je korisna preventivna aktivnost za sigurnost djece, natjecateljskog karaktera s nagradama za one koji će pokazati najbolje znanje.

Na fotografijama je predavanje učenicima trećeg i četvrtog razreda u osnovnoj školi »Mirka Pereša« u Kapeli koje je prošlog tjedna održala Andrea Lugarić, policijska djelatnica Postaje prometne policije u Bjelovaru uz prezentaciju kviza voditelja projekta i autora knjige »Na dva kotača... sigurno, ugodno, korisno« Tugomira Pempera.

Ažurirano ( Utorak, 05 Travanj 2016 07:01 )