• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAMPANJA ZA MLADE PROTIV NASILJA U VEZAMA

Učenici 2.a Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar snimali spot

Kreirali su zajednički scenarij i snimili spot koji izražava poruku koju žele prenijeti vršnjacima, a to je da ne treba šutjeti i tolerirati nasilje

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U okviru kampanje za mlade, a protiv nasilja u vezama učenici 2.a razreda, Komercijale i trgovačke škole Bjelovar, danas su snimali spot pod nazivom »Ne žmiri, reci dosta!« te će ga poslati na natječaju za najbolji rad koji će biti korišten u kampanji prevencije nasilja u vezama te predstavljen na završnoj konferenciji u Zagrebu. Na konferenciji će sudjelovati i učenici naše škole. Kampanja je dio preventivnog pilot projekta Europske komisije DAPHNE III: »Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima« (GEAR II) koji je međunarodnog karaktera. Projekt koordinira Europska mreža protiv nasilja iz Grčke.

Voditelj projekta za Hrvatsku je organizacija CESI, a sudjeluju i organizacije iz Španjolske, Cipra i Rumunjske koje će također organizirati slične kampanje. Učenici su do sada sudjelovali u 13 pedagoških radionica te istraživanju prije i poslije provedbe  radionica.  Cilj ove kampanje je informirati i senzibilizirati adolescente/ice o pitanjima o kojima se raspravljalo na edukaciji koja se odvijala od siječnja do ožujka (rodna ravnopravnost, kvalitetne i ravnopravne veze, nasilje u vezama mladih, što mladi mogu učiniti i kako reagirati). Učenici 2.a razreda koji su prošli edukaciju kreirali su zajednički scenarij i snimili spot koji izražava  poruku koju žele prenijeti vršnjacima, a to je da ne treba šutjeti i tolerirati nasilje.

Ažurirano ( Srijeda, 20 Travanj 2016 18:26 )