• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN PROJEKTNI DAN U I. OSNOVNOJ ŠKOLI BJELOVAR

Jedina osnovna škola u Hrvatskoj s dodijeljena dva Erasmus+ projekta

Projekte su pisale dugogodišnje eTwinning učiteljice mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, Martina Supančić, učiteljica mentorica, dipl. učiteljica i Helena Gustović Ljubić, učiteljica mentorica, dipl. učiteljica

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Bjelovarska I. osnovna škola u provođenju je projekta Erasmus+, a samim time postala je mjesto okupljanja učenika i njihovih mentora iz šest europskih zemalja.

Nakon što učenici i mentori iz šest europskih zemalja u sklopu projekta Erasmus+ posjetili Bjelovarsko-bilogorsku županiju, zamjenica Đurđica Ištef Benšić posjetila je I. osnovnu školu Bjelovar prilikom održavanja Projektnog dana, 21. travanja, u sklopu Erasmus+ projekta.

I. osnovna škola Bjelovar jedina je osnovna škola u Hrvatskoj kojoj su za ovu školsku godinu dodijeljena dva Erasmus+ projekta.

  1. PROJEKT – u potprogramu KA1 Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja –  »FUTURE-ORIENTED SCHOOL«
  2. PROJEKT –  u potprogramu KA2 strateška partnerstva škola – »ENGLISH LEARNING FRIENDS«

Projekte su pisale dugogodišnje eTwinning učiteljice mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, Martina Supančić, učiteljica mentorica, dipl. učiteljica i Helena Gustović Ljubić, učiteljica mentorica, dipl. učiteljica. Ove tri učiteljice imaju bogato iskustvo u pisanju projektnih prijava, a njihovi su brojni projekti nagrađeni europskim nagradama. Projektne su prijave dobile velik broj bodova čime je dokazana uspješnost i europsko iskustvo autorica projekta.

Projekt KA2 (Ključna aktivnost 2) »English Learning Friends« realizira se sa sedam projektnih partnera iz: HRVATSKE,  POLJSKE, ITALIJE, ČEŠKE, FINSKE, GRČKE I TURSKE. Hrvatska je koordinator ovog dvogodišnjeg projekta koji za cilj ima promicati važnost učenja stranih jezika (konkretno engleskog jezika) uz korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije(IKT) i uz uvođenje inovativnih nastavnih metoda te razvijanja multikulturalnosti.

U listopadu 2015. su učiteljice Ljubić Klemše, Gustović Ljubić i Supančić sudjelovale na prvom transnacionalnom sastanku u Pragu u osnovnoj školi »ZŠ s RvJ K Milíčovu«, Prag gdje su svi partneri dočekani srdačnom dobrodošlicom, prigodnim programom te počašćeni češkim specijalitetima. Na tom su se sastanku projektni partneri međusobno upoznali i dogovorili projektne aktivnosti u prvoj godini projekta, način rada i realizacije projektnih zadataka, održane su radionice web alata koje su vodile učiteljice naše škole i učiteljica Barbara Gluszcz iz Poljske. Na navedenom sastanku dogovoren je termin transnacionalne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja u I. osnovnoj školi Bjelovar.

Učiteljice Ljubić Klemše, Gustović Ljubić i Supančić ističu kako su ponosne na postignuti uspjeh i na činjenicu da će se i dalje imati prilike usavršavati u inozemstvu. U pripremi je transnacionalni sastanak u Alexandroupoliju u Grčkoj, u listopadu 2016.  I dalje će surađivati s učiteljima škola iz Europe, putovati, učiti i dijeliti svoja znanja. Sretne su što su dokazale kako su rad u timu, suradnja, povjerenje, upornost, trud i otvorenost za novosti te usmjerenost na cjeloživotno učenje i obrazovanje glavni čimbenici učitelja škole orijentirane na budućnost.

Ažurirano ( Nedjelja, 24 Travanj 2016 14:18 )