• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Integrirani dan – Dan planeta Zemlje u III. osnovnoj školi Bjelovar

Pričalo se o tome kako učenike valja uputiti u važnost očuvanja naše planete i kako oni mogu tome pridonijeti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Tijekom petka, 22. travnja – DANA PLANETA ZEMLJE u III. osnovnoj održao se integrirani dan. Svi razredni odjeli razredne i predmetne nastave prilagodili su svoje nastavne  sadržaje, upravo tom danu.

Pričalo se o tome kako učenike valja uputiti u važnost očuvanja naše planete i kako oni mogu tome pridonijeti, obradio se tekst u vezi očuvanja šuma, tekst o očuvanju žive i nežive prirode, ekološke poruke bile su i na satu likovne kulture, područne škole govorile su o »bon-tonu« lijepog ponašanja u šumi i prirodi, radilo se o čistoći okoliša u nastavi prirode i društva u razrednoj nastavi, na engleskom jeziku uvježbavao se Earth Day, osvještavanja o važnosti očuvanja prirode, na satu vjeronauka bio je prikazan crtani film »Rajski vrt« i prikazana je ljepota prirode,  učila se pjesmica i tekst »Ježić Iglić i otpad u šumi«, prikazana je prezentacija »Zaštita i čuvanje okoliša«. a sve to bilo je itekako bitno da se unaprijedi nastavni sadržaj na temu očuvanja Zemlje i njezinog okoliša.

Uglavnom, uspjeli smo o tome. Zašto? Dokaz su naši učenici koji od danas, zajedno s učiteljima, znaju sačuvati Zemlju od mnogobrojnih opasnosti.

 

>

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 19:31 )