• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Predavanje »Rizična ponašanja mladih« u Obrtničkoj školi Bjelovar

Tijekom predavanja prezentirani su rezultati ankete o konzumaciji alkohola i opojnih sredstava, provedene među mladima na području naše županije, koji su šokantni

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Profesorica Ornela Malogorski u utorak, 19. travnja, održala je u Obrtničkoj školi Bjelovar predavanje za nastavnike pod naslovom »Rizična ponašanja mladih« u okviru projekta »Budi svoj« koji se sastoji od preventivnih programa usmjerenih na sprečavanje razvoja svih vrsta ovisnosti među mladima. Predavanje bi trebao poslušati svatko tko radi s mladima kako bi se podsjetio koje su sve rizične skupine i okolnosti te kako u određenim situacijama postupiti da bi se djelovalo preventivno. Tijekom predavanja prezentirani su rezultati ankete o konzumaciji alkohola i opojnih sredstava, provedene među mladima na području naše županije, koji su šokantni. Nakon spoznaje takve situacije, svaki bi se odrastao čovjek trebao zapitati kakvu poruku šalje mladima svojim ponašanjem i sudjeluje li dovoljno u prevenciji ovisnosti među mladima: odgojem vlastitog djeteta, odgojem mladih s kojima radi i s kojima je svakodnevno u doticaju.

Predavanje je zaista odlično i potiče na razmišljanje, diskusiju i djelovanje. Svatko od nas može puno napraviti za cijelo društvo ako samo jednog mladog čovjeka izvede na pravi put.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Travanj 2016 16:05 )