• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan Obrtničke škole Bjelovar

Šećer na kraju bila je nogometna utakmica između nastavnika i učenika. Reprezentacija nastavnika bila je mješovita, što znači da su igrale i neke nastavnice. A reprezentaciju učenika činili su učenici 3.c razreda, mahom iskusni nogometaši koji su zasluženo pobijedili.

E-mail Ispis PDF

Foto: Fotolovirć

BJELOVAR Ove je godine Obrtnička škola Bjelovar proslavila svoj Dan u petak 22. travnja. Dan je započeo skromnim otvorenjem u školskoj knjižnici gdje je održano kratko otvorenje izložbe pirografskih radova učenika Ivana Krejčija. Potom je održan prvi krug radionica i predavanja od 9 do 10 sati. U tom su terminu učenici mogli naučiti što je pirografija te kako se slika pirografom, što je zdrava prehrana, kako se igra šah, mogli su zaigrati društvenu igru u kojoj su oni bili likovi i naučiti poneki potez jiu jitsu-a.

Drugi krug radionica i predavanja održavao se od 10:30 do 11 sati kada su učenici slušali životne priče trojice pripadnika zajednice Cenacolo, sudjelovali u kvizu Hrvatska iz zraka, saznali što je CNC stroj, kako radi i što se sve njime može izraditi, a neki su učenici pokušavali naučiti kako izvoditi vratolomije na BMX-u i skate-u.

U 10 je sati na igralištu kod Sokolane počeo turnir u malom nogometu. Svaki razred imao je svoju reprezentaciju. Najuspješnija je bila reprezentacija 1.b razreda.

Radionice i predavanja mahom su održavali učenici Obrtničke škole Bjelovar koji su tom prigodom pokazali čime se bave u slobodno vrijeme i što vole, te su ljubav prema svom hobiju pokušali prenijeti i na ostale učenike i potaknuti ih da na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme.

Šećer na kraju bila je nogometna utakmica između nastavnika i učenika. Reprezentacija nastavnika bila je mješovita, što znači da su igrale i neke nastavnice. A reprezentaciju učenika činili su učenici 3.c razreda, mahom iskusni nogometaši koji su zasluženo pobijedili. Nogometni turnir organizirao je učenik Nino Majdandžić uz pomoć profesora Ralice, a ostale aktivnosti pedagoginja Petra Plevnik i knjižničarka Katarina Belančić Jurić.

Predavanje o zdravoj prehrani održala je profesorica Mirna Marin, a gostujući predavači bili su pripadnici zajednice Cenacolo kao i Goran Barunić koji je vodio gaming (DnD) radionicu.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Travanj 2016 16:22 )