• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Pilot edukacija za učenike u projektu »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«

Izrađivali su poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva u aplikaciji koju su izradili stručnjaci Visoke tehničke škole Bjelovar, pogledali i analizirali video materijale koje su izradili i snimili u suradnji s Bjelovarskim kazalištem i agencijom Colloco iz Bjelovara

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Učenici trećih i četvrtih razreda usmjerenja komercijalist iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Srednje škole »Ivan Seljanec« Križevci, Srednje škole Koprivnica te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec sudjelovali su na pilot edukaciji, u okviru projekta »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«, o društvenom poduzetništvu od 26. do 28. travnja u Svetom Martinu na Muri. Svoja znanja iz društvenog poduzetništva s njima su podijelili nastavnici sudionici projekta: Nataša Vibiral, Ornela Malogorski, Sanja Papić, Tatjana Frančić Mikulić, Ivana Borković Novak, Sonja Đuračić, Gordana Juran Ratković, Manuela Gregurić, Suzana Ivanček, Draženka Ivaniš-Sikavica, Martina Plantak, Zoran Atlija i Etelka Testijan Nemet.

Učenici su pilotirali materijale koji su nastali u projektu, a koji će biti ponuđeni ostalim školama u Hrvatskoj koje obrazuju komercijaliste. Izrađivali su poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva u aplikaciji koju su izradili stručnjaci Visoke tehničke škole Bjelovar, pogledali i analizirali video materijale koje smo izradili i snimili u suradnji s Bjelovarskim kazalištem i agencijom Colloco iz Bjelovara. Sudionici su također upoznati s konačnom verzijom Priručnika društvenog poduzetništva koji je namijenjen nastavnicima.

U pripremi svih materijala značajna je uloga naših savjetnika za društveno poduzetništvo Sanje Ostroški i Teodora Petričevića iz CEDRE Čakovec te savjetnice za izradu kurikuluma Majde Fajdetić.

Značajna je i uloga naših partnera Socijalne zadruge Pružimo ruke Bjelovar, Socijalna zadruge Humana Nova iz Čakovca te društvenog poduzeća Hedona d.o.o. kao i Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu. Pomagali su nam i: Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Bjelovar.

Povratne informacije učenika i nastavnika su pozitivne. Ponosni smo što smo ovako veliki projekt, koji je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fondu s ciljem razvoja ljudskih potencijala u području obrazovanja, vještina i cjeloživotnog učenja, priveli kraju.

Rezultate rada na projektu prezentirat ćemo na završnoj konferenciji projekta 10. svibnja 2016. koja će se održati u dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 15:23 )