• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Učenik Ivan Stanjek treći na Međunarodnom likovnom natječaju

Likovni natječaj »Glagoljica u dječjem oku i srcu: Iserlohn – Rim – Molize – Zagreb 2016.« postoji već 16 godina, a njegovi su inicijatori i organizatori hrvatski iseljenici i likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Učenik Ivan Stanjek 2. c razreda iz III. osnovne škole Bjelovar osvojio je na Međunarodnom likovnom natječaju »Glagoljica u dječjem oku i srcu: Iserlohn – Rim – Molize – Zagreb 2016.« 3. mjesto pod stručnim vodstvom svoje učiteljice Nataše Brekalo.

Ovaj likovni natječaj postoji već 16 godina, a njegovi su inicijatori i organizatori hrvatski iseljenici i likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić. Ove je godine na natječaj pristiglo više od 1000 učeničkih radova. Sudjelovalo je i 200 učitelja iz 150 škola i udruga. Pristigli su radovi iz Italije, Njemačke, Švicarske, Australije, Srbije, BiH, Slovenije, Hrvatske i Njemačke. Slikarske su tehnike bile raznovrsne: kombinirana tehnika, kolaž, boja, tuš, flomaster… Izložba radova kreće u Iserlohnu te zatim putuje ove godine u Rim, Molize, Tkon na otoku Pašmanu, Zagreb i Zadar.

Ažurirano ( Utorak, 03 Svibanj 2016 18:12 )