• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA »SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO – NOVE KOMPETENCIJE KOMERCIJALISTA«

Učenici izrađivali poslovne planove!

Nastavne materijale koji su nastali u ovom projektu predstavila je voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma društvenog poduzetništva Ornela Malogorski

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru održana je u utorak 10. svibnja 2016. završna konferencija projekta »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«. Pregled tijeka i rezultata projekta iznijela je voditeljica projekta Nataša Vibiral. Svoja iskustva prisutnima je predočila uz brojne fotografije tijeka projekta. Istaknula je svoje zadovoljstvo suradnjom s partnerima te mnogobrojnim dobrim i pozitivnim ishodima među kojima su oblikovani kurikulum za zanimanje komercijalist koji uključuje sadržaje iz društvenog poduzetništva, priručnik za nastavnike, obrazovni videomaterijali, aplikacija za izradu poslovnog plana, a prije svega stručno usavršavanje u području društvenog poduzetništva svih uključenih u projekt.

Budući da su učenici Srednje škole »Ivan Seljanec« Križevci, Srednje škole Koprivnica, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec i Bjelovar izrađivali poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva, na konferenciji su predstavnici timova održali trominutne prezentacije o svojim poduzetničkim idejama koje su osmislili. Povjerenstvo za ocjenjivanje učeničkih prezentacija ocijenilo je uspješnost timova, a priznanja je predstavnicima uručio profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Marko Kolaković.

Nastavne materijale koji su nastali u ovom projektu predstavila je voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma društvenog poduzetništva Ornela Malogorski. Na kraju je predstavljena i aplikacija za izradu poslovnih planova koju je pojasnila Sanja Papić, suradnica za financije i javnu nabavu u projektu, koja je uz računalne stručnjake Visoke tehničke škole sudjelovala u izradi ove aplikacije svojim kompetencijama iz područja ekonomije. Aplikacija je prilagođena učenicima kako bi im se olakšalo planiranje i osmišljavanje poduzetničkih ideja, a svi zainteresirani moći će je preuzeti s web stranica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Ažurirano ( Subota, 14 Svibanj 2016 18:47 )