• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – HANA KUHARSKI, UČENICA 2.B RAZREDA KOMERCIJALNE I TRGOVAČKE ŠKOLE BJELOVAR

Moji vršnjaci i ja smo u tim godinama kad se zaljubljujemo i predajemo cijelog sebe ljubavi

Ali u toj predaji ne smijemo zaboraviti sami na sebe, što se često dogodi kod nas. Zaboravimo na sebe, i da se moramo voljeti kako bi nas i drugi voljeli – kaže Hana

E-mail Ispis PDF

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, osim što je bila domaćin, imala i dvije predstavnice na županijskom LiDraNo-u, koje se održalo u srijedu 4. veljače. Jedna od njih je Hana Kuharski, učenica 2.b razreda, koja je sudjelovala s radom »Zaljubljena«.

Kako si odabrala temu svog rada?

Pa zapravo je bilo vrlo jednostavno. Imali smo tri teme za zadaćnicu, a meni se od ponuđenih najviše svidjela ova. Trebalo je opisati sebe, kakvi smo kad smo zaljubljeni, i doista sam stavila sve na papir u tom opisu. Taj sastavak je potpuni odraz mene i mog osjećaja prema ljubavi. Moji vršnjaci i ja smo sad u tim godinama kad se zaljubljujemo i predajemo cijelog sebe ljubavi. Ali u toj predaji ne smijemo zaboraviti sami na sebe, što se često dogodi kod nas. Zaboravimo na sebe, i da se moramo voljeti kako bi nas i drugi voljeli.

Kako je došlo do ideje sudjelovanje na LiDraNo-u?

Moja profesorica hrvatskog jezika, Nikolina Marinić, je pogledala rad i zaključila da je dobar te preporučila sudjelovanje. Vjerovala sam njenoj procjeni jer znam da ima dosta visoke kriterije. Njena procjena se naravno pokazala ispravnom, jer sam na gradskoj smotri osvojila 3. mjesto, a sada na županijskoj sam zauzela 7. mjesto. Na državnu razinu ne idem jer je konkurencija bila dosta jaka i 7. mjesto nije dovoljno za prolaz. Malo mi je nedostajalo, ali ja sam presretna i s ovim rezultatom jer se nisam ništa od toga očekivala!

Baviš li se pisanjem i u slobodno vrijeme?

Zapravo i ne. Pišem blog i dnevnik, ali puno više od toga još ne. S druge strane, obožavam video-igrice, pratim novosti na internetu, i politiku. Sad sam dobila puno veću inspiraciju za pisanje upravo zbog Lidrana. Od ove godine sam krenula i na dramsku, i to su sad neke nove stvari u mom životu kojima bih se htjela više posvetiti. Htjela bih i dogodine na LiDraNo, ali nikad se ne zna kako će se stvari odvijati i kamo ću dalje. Ovo je tek početak.

Imaš li neke planove ili snove o tom »dalje«?

Vidjet ćemo... Zasad još imam dvije godine srednje škole jer sam na smjeru komercijalist. Kad sam upisivala srednju školu, upala sam u sve u koje sam se i prijavila. Iako sam htjela upisati tehničku matematika mi je stvarala probleme pa se zato nisam usudila otići tamo, nego sam upisala KTŠ. Imala sam sreće što je sa mnom ovu školu upisalo i dosta mojih prijatelja pa mi je prilagodba na srednju školu puno lakše prošla. A dalje... planirala sam na vojno sveučilište, ali imam astmu i mislim da bi me to moglo spriječiti u toj ideji. Ako doista ne uspijem, možda ću pokušati na ekonomski fakultet. No, kao što sam rekla, ispred mene je još dvije godine srednje škole, i pisanje i dramska, koji me trenutno zaokupljaju!

Ažurirano ( Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 11:56 )