• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – PAULA HUSNIK MATURANTICA SREDNJE ŠKOLE ČAZMA IZABRANA JE IZMEĐU PEDESET NAJBOLJIH PRIJAVLJENIH FOTOGRAFA KOJI ĆE SUDJELOVATI NA 5. JUBILARNIM FOTO DANIMA MLADIH U KARLOVCU

Fotografiranje me opušta i veseli

Kroz cijelu srednju školu potiče me Dubravka Jurina pedagoginja Srednje škole Čazma. Ona uvijek govori da me vidi isključivo u ovoj vrsti umjetnosti, a meni je to za sada samo zabava – kaže Paula

E-mail Ispis PDF

Paula Husnik maturantica Srednje škole Čazma izabrana je između pedeset najboljih prijavljenih fotografa koji će sudjelovati na 5. jubilarnim Foto danima mladih u Karlovcu koji će se održati od 7. do 10. svibnja ove godine. Vedra i nasmijana mlada djevojka zaslužila je status učenice tjedna jer dokazuje da mladi danas svoje slobodno vrijeme ipak provode kvalitetno.

Učenica si Srednje škole Čazma, smjera tehničar cestovnog prometa, hoćeš li nakon mature pokušati upisati srodan fakultet ili ćeš se s obzirom na fotografski talenat ipak okušati u umjetničkim vodama?

Moram priznati da sam prijavila fakultete koji su srodniji mojem trenutačnom srednjoškolskom obrazovanju, ali svakako bih voljela upisati fakultet u Karlovcu.

Zašto baš u Karlovcu, a ne u Zagrebu ili nekom drugom većem gradu?

Zavoljela sam Karlovac u kojem je sjedište Foto udruge, tamo su ljudi s kojima se već nekoliko godina družim na Foto danima, a razmišljala sam da bih tada uz studije mogla usporedo naučiti više o fotografiji.

Odakle ta ljubav prema fotografiranju, koliko se dugo baviš time?

Fotografijom se bavim unazad četiri godine i to potpuno amaterski, odnosno iz hobija. Fotografiranje me opušta i veseli.

Tko je otkrio tvoj talenat?

Kroz cijelu srednju školu potiče me Dubravka Jurina pedagoginja Srednje škole Čazma. Ona uvijek govori da me vidi isključivo u ovoj vrsti umjetnosti, a meni je to za sada samo zabava.

Prijavljuješ li se redovito na ovakve natječaje?

Na Foto danima mladih u Karlovcu sam prethodno sudjelovala dva puta i ovo će biti treći put. Izabrana sam između pedeset mladih iz regije, točnije osim iz Hrvatske ove su se godine po prvi put na natječaj mogli prijaviti mladi koji se bave fotografijom iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Osim na ovaj, javljala sam se i na neke natječaje koji su objavljivani, no manje uspješno.

Jesi li za natječaj za Foto dani mladih u Karlovcu poslala fotografije na neku zadanu temu?

Ne, trebalo je poslati pet fotografija po vlastitom izboru. Moram priznati da sam se ovoga puta javila u zadnji čas i to s fotografijama s kojima nisam osobito zadovoljna. Tek na natjecanju dobivamo zadane motive i teme. Prošle godine smo fotografirali prirodnu i kulturnu baštinu te smo dobili zadatak napraviti reklamnu fotografiju za tenisice.

Planiraš li neku izložbu?

Bilo bi lijepo imati samostalnu izložbu. No, već sam imala priliku i čast izložiti svoje fotografije. U centru za kulturu Čazma prošle godine smo ja i kolegice iz škole imale izložbu fotografija te je novac od prodaje istih bio namijenjen stradalima u poplavama. Izložbu je organizirala moja škola na što sam izuzetno ponosna.

Na kraju razgovora s Paulom zaželjeli smo joj puno sreće u svim životnim natjecanjima te još puno uspješnih fotografija uz želju da fotografiranje koje joj je za sada samo razonoda jednoga dana postane njezin posao iz snova.

Ažurirano ( Srijeda, 15 Travanj 2015 09:54 )