• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – ANTONIJA MIKAČEVIĆ, UČENICA 8. C RAZREDA I. OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR

Zlatno pero s pola gasa

Antonija je svih sedam razreda završila s odličnim (5,0) uspjehom te planira upisati Opću gimnaziju u Bjelovaru. Još uvijek nije sigurna koji će studij izabrati nakon srednje škole ali uvjerena je da će se još puno puta predomisliti, no za sada joj se medicina najviše sviđa.

E-mail Ispis PDF

Antonija Mikačević, učenica 8. C razreda I. osnovne škole Bjelovar ovogodišnja je dobitnica nagrade »Zlatno pero«, koja se već gotovo pola stoljeća dodjeljuje najboljim učenicima generacije osmih razreda. Nakon što razrednici osmih razreda nominiraju najbolje učenika svojih razrednih odjela na temelju bodovanja učeničkih postignuća tijekom osmogodišnjeg školovanja u školskim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima te odgojne procjene svih učitelja i stručnih suradnika Učiteljsko vijeće na sjednici donosi odluku o najboljoj učenici ili učeniku generacije. Izabranom učeniku ili učenici, odnosno »zlatnoperašima«, na priredbi povodom Dana škole koji se održava u svibnju svake godine uz Majčin dan, svečano se dodjeljuje priznanje i vrijedno, zlatno nalivpero.

Antonija je simpatična i duhovita četrnaestogodišnja učenica iz Klokočevca. Prva četiri razreda polazila je u Područnoj školi u Klokočevcu, a svoja prva znanja primila je od učiteljice Jasenke Aušperger. Već u četvrtom razredu sudjelovala je na natjecanju iz matematike.

Peti razred za mnoge je učenike prijelomno razdoblje zbog prelaska u gradsku, matičnu školu, no za Antoniju je bio još uspješniji te je iste godine postigla odlične rezultate u školskim natjecanjima i osvojila 1. mjesto u  županiji u natjecanju iz prirode, a njena umjetnička strana odvela je Antoniju na državnu izložbu Tradicija i suvremenost u zagrebački Muzej Mimara.

Ostatak osmogodišnjeg školovanja Antonija je bila i ostala odlična učenica te je sudjelovala na brojnim županijskim natjecanjima u znanju. Njezinu svestranost dokazuju natjecanja na županijskoj razini iz tehničke kulture, geografije, biologije i povijesti kao i osvojena nagrada na Međunarodnoj izložbi u Češkim Lidicama za likovni izričaj.

Antonija je svih sedam razreda završila s odličnim (5,0) uspjehom te planira upisati Opću gimnaziju u Bjelovaru. Još uvijek nije sigurna koji će studij izabrati nakon srednje škole ali uvjerena je da će se još puno puta predomisliti, no za sada joj se medicina najviše sviđa.

U slobodno vrijeme puno čita,  najdraža joj je knjiga »Mali princ«. Još uvijek ne izlazi, no rado se druži s prijateljicama na njihovim kako kaže »ženskim druženjima«.

Za svoj uspjeh Antonija  zahvaljuje prvenstveno svojoj obitelji i to mami Ireni, baki Zdenki i sestri Silviji s kojima dijeli najvažnije trenutke u životu. Osim obitelji, Antonija je zahvalna i svojim učiteljima, razrednicama Kristini Koprivnjak i Jeleni Halgaš te učiteljici hrvatskog jezika Željki Šunjić i učiteljici biologije Branki Puc.

Antonija priznaje da tijekom školovanja nije puno učila te da je sve školske obveze rješavala onako uz put. Nadamo se da će ova vedra mlada djevojka i dalje kroz život biti jednako uspješna i sretna – »s pol gasa«.

Čestitamo Antonija!

Ažurirano ( Petak, 15 Svibanj 2015 10:50 )