• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA INES TOPALOVIĆ – UČENICA BJELOVARSKE GIMNAZIJE

ODLIKAŠICA USPJEŠNA MENADŽERICA – NIJEDAN DAN BEZ POTEZA

Kako biste uspjeli u svojim naumima morate imati neku vrstu motivacije. Meni pomaže moj vlastiti životni moto »Nulla dies sine linea« (lat.), odnosno »Nijedan dan bez poteza« govori Ines Topalović

E-mail Ispis PDF

Zbog čega je Ines Topalović uopće učenica tjedna i kako gleda na svijet zahvaljujući svojim vlastitim iskustvima u poslovnom svijetu? Razgovarali smo sa uspješnom mladom  menadžericom i odlikašicom Gimnazije Bjelovar o njezinim brojnim aktivnostima i onome što je očekuje upravo idućeg mjeseca u njezinom najznačajnijem projektu...

Kojim  aktivnostima se bavila prije nego što je ušla u poslovne vode?

Volim se baviti svim i svačim. Osobno smatram da sve treba probati u životu, ali u nekim određenim granicama.  Aktivirala sam se gdje god sam stigla. Dosta dugo sam se bavila folklorom, plesala sam za KUD Bjelovar, no zbog obveza u srednjoj morala sam odustati. Osim što sam plesala, učila sam češki jezik i vodila programe za Češku Obec.

S kime si dosada sve surađivala?

Upoznala sam puno važnih poslovnih ljudi i stvorila brojne veze i kontakte. S njima nisam imala toliko ozbiljnu suradnju. No jedinu pravu suradnju sam stvorila sa Domagojem Hruškarom koji ide sa mnom u razred. Na kraju školske godine, u trećem razredu, sudjelovala sam zajedno s njim u jednom projektu suradničke nastave između tri gimnazije (N. Gradiška, Bjelovar i Požega) i za koji smo snimili film. Od tada pa nadalje, on mi je postao pravi poslovni partner .

S Panonijom Bandom  je sve počelo. Kako si saznala za njih i koje sve uspjehe brojite dosada?

Sve je počelo kada sam zajedno s Domagojem htjela malo ispuniti ljeto. Odlučili smo snimiti spot za neki band i počeli smo tražiti koji bi bio najpovoljniji za takvo što. I tako smo pronašli Panoniju Band koji su nam se jednostavno svidjeli. Dečki su smislili pjesmu, mi smo snimili spot i došla je lagano prva premijera. Kako je to sve bilo jako uspješno, nastavili smo suradnju s njima kao amaterski menadžeri, jer nismo baš puno znali o menadžmentu. Osobno, s Panonijom sam prošla sve i svašta i ne žalim, jer dečki su mladi i talentirani i ako se potrude, sigurno će uspjet u životu.

Saznali smo da provodiš humanitarnu akciju »Mirko – naš mali Messi«.

Kad sam saznala da Mirko Lovrić 16 godina, moj susjed  ima leukemiju, užasno me to šokiralo. Osoba sam koja voli djelovati i nemam mira dok nešto ne napravim, pa sam tako osmislila ovu humanitarnu  akciju "Mirko-naš mali Messi". U početku je to trebao biti samo koncert, no sada je to već prava akcija. Nuhi Ismaili , vlasnik pizzerie Palma, čovjek koji je sa mnom od malena, bit će mi glavni partner u ovom projektu. Uz roditelje i prijatelje on mi je najveća podrška u svemu ovome. On će organizirati humanitarne utakmice na kojima će sudjelovati reprezentacija nacionalnih manjina Hrvatske, te brojne druge zvijezde. Koncert i utakmice će biti 7. prosinca ove godine. Na koncertu u caffe bar Klubu će sudjelovati  5 bjelovarskih bendova : Big bBand, Schism, Panonija Band, Kisses Of Fire i Blockbuster Unplugged. Sve ostale informacije ćete saznati tijekom ovog mjeseca.

Je li ovo tvoja životna želja ili pak imaš nešto drugo u planu? Koji su ti planovi što se tiče obrazovanja?

Premda se bavim i imam doticaja sa menadžmentom, nije to ono što ja želim u životu. Okrenula sam se drugim stvarima i tako sam odlučila da želim studirati medicinu. To mi je životni san, bez obzira na težinu faksa i samog posla. No, da biste uspjeli u svojim naumima morate imati neku vrstu motivacije. Meni pomaže moj vlastiti životni moto »Nulla dies sine linea« (lat.), odnosno »Nijedan dan bez poteza«.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 16:39 )