• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – ANA PAVLIŠ UČENICA TURISTIČKO-UGOSITELJSKE PREHRAMBENE ŠKOLE BJELOVAR

CRTAM SVE ŠTO MI PADNE NA PAMET!

Dok sam bila mala htjela sam kad narastem biti slikar kao moj tata, a sada me inspirira Leonardo da Vinci.

E-mail Ispis PDF

Titula učenice tjedna ovaj puta je dodijeljena Ani Pavliš, mladoj i nadarenoj umjetnici, učenici četvrtog razreda. Ana inače polazi Turističko-ugostiteljsko-prehrambenu školu u Bjelovaru i vodi sasvim običan mladenački život. No, iza svih školskih obveza krije se hobi u kojem izražava svu svoju strast, a i precizno oko. O čemu je riječ, pročitajte u ovom kratkom intervjuu...

Kada i zbog čega si se počela baviti slikarstvom?

Mojem tati je slikarstvo hobi. Zahvaljujući njemu zbližila sam se sa slikarstvom. Dok sam bila mala užasno sam željela, kad narastem, postati kao on. Zbog toga sam i krenula crtati. Kasnije, još u osnovnoj školi, sam shvatila da crtam bolje od svojih vršnjaka i da vjerojatno imam talenta za to.

Koji stil u slikarstvu najviše voliš?

Baš i nemam neki poseban stil kojeg se držim. Uglavnom crtam što mi padne na pamet. Važno je i kako se osjećam u trenutku dok crtam, jer će takav biti i rezultat. Sve mi se tako svodi na improvizaciju.

Kako doživljavaš svoja umjetnička djela, a kako na njih gleda okolina?

Okolina ih često ne shvaća na način na koji ih ja shvaćam, ali ih ostavljam da sami pokušaju shvatiti moje djelo na način koji njima odgovara. Mislim da je to u redu zato što svi gledamo drugačijim očima.

Sudjeluješ li naizložbama i likovnim natjecanjima i s kakvim rezultatima?

Zahvaljujući nastavnici likovne kulture, Valni Bastijančić, sudjelovala sam na puno školskih natjecanja i osvajala zapažena mjesta još u osnovnoj školi. Najvećim uspjehom smatram što sam ilustrirala knjigu Gavran.

Tko ti daje podršku za bavljenje slikarstvom i imaš li kakvog uzora?

Najveća podrška su mi roditelji. Najveći uzor na početku mi je bio tata, a sada me inspirira Leonardo da Vinci. Jednostavno mi se sviđaju njegove slike.

Koji su ti planovi što se tiče obrazovanja?

Slikarstvo i likovna umjetnost mi je životna želja i ne bi ništa drugo u životu radila nego crtala. Budući da ne mogu sama od sebe postati profesionalna slikarica, željela bih upisati Akademiju likovnih umjetnosti. Tamo bih željela ispravljati svoje moguće pogreške i nadograđivati svoj talent i sadašnje znanje.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Prosinac 2013 15:25 )