• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – IVANA ZELJKO, UČENICA EKONOMSKE I BIROTEHNIČKE ŠKOLE BJELOVAR

ŽELJA MI JE RUŠITI REKORDE POPUT BLANKE VLAŠIĆ!

Najvažnije od svega je stvoriti radne navike jer ako ste dobro organizirani, ostvarit ćete sve svoje ciljeve. Kroz godine rada, shvatila sam da je to jedna od mojih većih vrlina.

E-mail Ispis PDF

Titula učenice tjedna pripala je Ivani Zeljko (17), učenici trećeg razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i velikoj nadi bjelovarske i hrvatske atletike. Kako uspijeva uskladiti školu i treninge, te koji su joj planovi za budućnost, saznajte u ovom kratkom intervjuu.

Kako si se počela baviti atletikom?

Prije same atletike trenirala sam rukomet 5 godina, a u 6. razredu započela sam se intenzivno baviti atletikom. Zbog sudjelovanja u školskim krosevima, prijateljice su uočile da imam dara za to, a igrom slučaja, tjedan prije sam se ispisala s rukometa i prestala trenirati.

Koja je tvoja najbolja disciplina?

Prvo sam se bavila dugim stazama, a nakon toga, trener je uvidio da mi bolje idu prepone i skok u vis, tako da sada, poput Blanke Vlašić, pokušavam rušiti rekorde i biti što bolja u visu.

Kako uz treninge stigneš biti i odlična u školi?

Najvažnije od svega je da osobe stvore radne navike jer kada ste organizirani uspjevate ostvariti sve svoje ciljeve. Kroz godine, shvatila sam da je to jedna od mojih većih vrlina.

Koji su ti najveći uspjesi i postignuća?

Prva velika ostvarenja bila su mi u 2013. godini:  državno prvenstvo u sedmoboju – 1. mjesto. Sedmoboj čine: skok u dalj, skok u vis, 100 metara prepone,  200 metara,  bacanje kugle, bacanje koplja te 800 metara. 2014. godine proglašena sam za najbolju sportašicu grada Bjelovara i 3. najbolju sportašicu županije za 2013. godinu.

Što još voliš i što radiš u slobodno vrijeme?

Najveća ljubav mi je sport kojim se bavim te obitelj i prijatelji. U slobodno vrijeme, volim crtati, rekreirati se, družiti s prijateljima i ići u prirodu te čitati.

Koji su ti planovi za budućnost?

Jedino što želim je da i dalje imam odlilčne rezultate, te da budem sve bolja i bolja u onome što treniram.

Ažurirano ( Petak, 14 Ožujak 2014 18:11 )