• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENICA TJEDNA – ANAMARIJA KOTURAK, UČENICA MEDICINSKE ŠKOLE BJELOVAR

NIKADA SE NE SMIJEMO SRAMITI SEBE I ONOGA ŠTO NAŠ ŽIVOT ČINI BOGATIJIM!

Svakoj fotografiji dajem osnovno i preneseno značenje i na taj način ih oživljavam, to ih u mojim očima čini posebnim

E-mail Ispis PDF

Titula učenice tjedna pripala je Anamariji Koturak (18), maturantici Medicinske škole Bjelovar  fizioterapeutskog usmjerenja. Uz redovnu nastavu, vježbe, praksu i pripreme za maturu, ostaje joj malo slobodnog vremena koje koristi radeći ono što ju najviše čini sretnom: ples, fotografija, knjiga i crtanje. Nešto više o ovoj svestranoj mladoj dami pročitajte u ovom kratkom intervjuu.

Veliku pažnju pridaješ umjetnosti, jedna od njih je i plesna.  Kako si se počela baviti plesom?

Članica sam KUD-a Bjelovar već nekoliko godina. U početku sam svirala bisernicu, ali s vremenom ples je ipak prevagnuo. Zajedno putujemo i družimo se s KUD-ovima diljem Hrvatske, ali i šire. Folklor je za mene najbolji oblik odmora od škole i ostalih obaveza, uz dobro društvo i smijeh, plešući zaboravim na sve brige.

Što voliš fotografirati i jesi li ikada predstavila javnosti svoje radove?

Najviše od svega volim fotografirati motive iz prirode koji me uvijek asociraju na nešto drugo iz života. Svakoj fotografiji dajem osnovno i preneseno značenje i na taj način ih oživljavam, to ih u mojim očima čini posebnim.

Od 20. siječnja do 7. veljače ove godine, u predvorju Medicinske škole, bila je održana izložba mojih fotografija. Dvije fotografije tematski vezane uz vodu u ime škole bile su poslane ne međunarodni natječaj »Savewater: 2013. INTERNATIONAL PHOTOGRAPHIC COMPETITION.«

Čime se još zanimaš osim plesom i fotografijom?

Aktivna sam u školskom Klubu čitatelja u kojem sam sudjelovala u aktivnostima čitanja na glas s ostalim članovima i u sklopu toga, pod vodstvom naše knjižničarke Zorke Renić, za vrijeme Božića, uz pjesme i priče, na lica smo izmamili osmjeh korisnicima Doma umirovljenika  »Vita nova«. Ovih dana sudjelovala sam u radionici crtanja i animacije likova iz lektirnih djela pod nazivom »Kad nacrtam bude živ«.

Koji su ti planovi za budućnost?

Uz sve ove aktivnosti nastojim biti odlična i uzorna učenica kao i do sada, ali polako kraj škole već kuca na vrata. Želja mi je upisati i završiti studij fizioterapije.

Što misliš kakva si osoba i što bi poručila drugima?

Volim pomagati drugima, izmamiti starijima osmjeh na lice, igrati se s djecom, zbijati šale, smijati se na sav glas, družiti se s prijateljima, a najviše od svega volim vidjeti svoju veliku obitelj na okupu. Ne volim se izležavati jer je za mene to gubljenje dragocjenog vremena. Bez obzira što pojedinci mislili o meni volim biti svoja i ne sramim se toga. Nikada se ne smijemo sramiti sami sebe i onoga što naš život čini bogatijim! Kažu mi da sam svestrana i vrlo ambiciozna djevojka pa me često pitaju od kuda mi energija za to sve, kako to sve stignem. U životu uvijek treba biti optimista, unatoč svemu, a isto tako da bi se sve stiglo napraviti, unaprijed se treba postaviti određeni cilj i samo se dobro organizirati. To je to!

Ažurirano ( Četvrtak, 20 Ožujak 2014 12:17 )