• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENIK TJEDNA - SVEN POCRNIĆ, UČENIK OSMOG RAZREDA III. OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR

BJELOVARSKO »ČUDO« OD DJETETA!

Sven je dvije godine član Bjelovarskog kazališta u kojem je s grupom iz srednje škole osvojio prvo mjesto na županijskoj smotri amaterskih kazališta, pohađa i musical class Škole pjevanja »Husar&Tomčić« gdje uz pjevanje odrađuje i radionice glume i plesa. U slobodno vrijeme svira gitaru, piše glazbu i trenira bootcamp u taekwondo klubu FOX.

E-mail Ispis PDF

Prije pet godina, potaknuti blagom presudom napadačima na Luku Ritza, Antena Zagreb odlučila je glasno podići svoj glas u borbi protiv maltretiranja. Ni danas ne odustaju od svoje borbe, pa su tako i ove godine organizirali STOP MALTRETIRANJU, natjecanje školskih bendova, a pobjedničku školu HDS ZAMP je nagradio glazbenim instrumentima za cijeli rock bend. U toj priči super je da netko misli i djeluje za bolje sutra naše djece. Nasilje među djecom postoji i treba o tome glasno govoriti kako bi ljudi prestali okretati glavu. Taj problem je prisutan i danas! Ako do sada niste znali, krajnje je vrijeme da saznate, da su pobjednici ovogodišnjeg finala akcije Glazbom reci stop maltretiranju, djeca Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Bjelovara, i to Sven Pocrnić kao pjevač i violinist, Hana Novoselec na klaviru, Borna Brekalo na bubnjevima te Tin Pocrnić na gitari. Prijatelji i izvan školskih klupa obradili su pjesmu grupe U2 »Ordinary love« i fenomenalnom izvedbom odnijeli pobjedu. U samom finalu nastupili su i sa obradom pjesme Tango, grupe Vatra, zajedno s frontmenom grupe Ivanom Dečakom.

SUPER TALENTIRAN DRAG I SKROMAN

Odnekuda mi je zvonilo da sam jedno od imena iz te pobjedničke ekipe već čula, a malo istraživanja dovelo me do otkrića. Sven Pocrnić jedan je od Bjelovarskih »čuda«. Na internetu možete i vi, poput mene, pronaći razne uratke s mnogih njegovih nastupa ili natjecanja, što u školi, što izvan nje, a iz njih se vidi da Sven ima veliki potencijal, da je svestran i da je stvarno dobar i talentiran dječak. Iako rođeni Bjelovarčanin, za Zagreb ga vežu prvi koraci, tako je još u vrtićkim danima pjevao u Zagrebačkim mališanima s kojima je odradio prve koncerte na paviljonu na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića i u Dvorani Lisinski. Na našu sreću Sven se s roditeljima vraća u Bjelovar i nastavlja s pjevanjem u Golubićima. Njegova učiteljica Suzana Turković prepoznaje talent i već u prvom razredu osnovne škole sa Svenom dolazi do državne smotre LIDRANO, a ista ekipa ponavlja uspjeh još i u trećem i četvrtom razredu. Od tada je, osim na Lidranu, za školu nastupio i na nekoliko natjecanja iz matematike, a iz hrvatskog jezika je stigao i do županijskog natjecanja. Uz sve već nabrojano Sven je dvije godine član Bjelovarskog kazališta u kojem je s grupom iz srednje škole osvojio prvo mjesto na županijskoj smotri amaterskih kazališta. Iz Bjelovarskog kazališta o njemu dolaze samo superlativi ali se otkriva i ono po meni najvažnije, što ističe i voditeljica kazališta Margareta Fabičević, da bez obzira na SUPER talent koji posjeduje i već postignute rezultate, Sven je i dalje jednako dobra, draga i skromna osoba. Sven još pohađa i musical class Škole pjevanja »Husar&Tomčić« gdje uz pjevanje odrađuje i radionice glume i plesa. S tom školom pjevanja sredinom godine nastupio je u TV showu »Zvijezde pjevaju« te na završnom koncertu »Husar&Tomčić - Večer Mjuzikla« u kazalištu Komedija.

I kad pomislite da je to sve on još u slobodno vrijeme svira gitaru, piše glazbu i trenira bootcamp u taekwondo klubu FOX. Tako »naš« Sven na prvu izgleda kao »obični« odlični učenik osmog razreda 3. osnovne škole i šestog razreda glazbene škole, ali morate priznati da je on puno, puno više od običnog dječaka.

BRAVO ZA RODITELJE

U ovih nekoliko dana pomalo mi se zavrtjelo od Svenovih obaveza, a tek mu je 14 godina, i kad pomislim što je sve već odradio, zapitala sam se stigne li biti dijete, ali odgovor mi je došao sam, na ulasku u školski hol naišla sam na skupinu dječaka koja je tutnjala, glasno se smijala i odjurila na sat, među njima sam prepoznala i Svena, s ogromnim osmjehom na licu. Ne, nije izgledao opterećen, stvarno se radi o dječaku koji živi svoj san. Mama Tatjana kaže da je još kao mali čitao puno zanimljivih slikovnica, igrokaza, pjesama, a poslije i romana, i da sanja o tome da jednoga dana postane zvijezda na »daskama koje život znače« u glumačkom i glazbeničkom pogledu. Naravno da nekad tolike obaveze dovode do umora, iscrpljenosti i stvarno nije lako preko tjedna uhvatiti vrijeme za odmor i prijatelje!

Ali Svene - i ja ti želim da i dalje živiš taj svoj san, da i dalje budeš to što jesi i da si ostvariš sve zacrtano, a ti i tebi slična djeca ste dokaz da se sve može kad se hoće i da ako se nešto radi iz ljubavi i gušta onda ni jedna proba, trening ili lekcija nije teška. A možda uz mene i tvoje bližnje, tvoj talent i talente ostale Bjelovarske djece, koje ima jako puno, prepoznaju i oni koji mogu pomoći da vam olakšaju put, koji ponekad bude strašno trnovit i samo zbog toga što ponekad školske i izvanškolske aktivnosti nemaju previše razumijevanja jedni za druge. Znam iz prve ruke da ako ne slomiš vlastitu kičmu kao roditelj kako bi pomogao djetetu organizirati da bi stiglo sve ono što voli i u čemu uživa, često se dogodi da se ne stigne ili se od nečeg mora odustati čime i talent i znanje ne dolazi do izražaja.

SRETNO Svene i bravo za roditelje koji se trude pomoći ti maksimalno kako bi ostvario svoj san.

»DJECA SVIRKOM PROTIV NASILJA«

A ukoliko vi, dragi moji Bjelovarčani, želite poslušati cijeli bend koji je pokupio prvo mjesto na Anteni te ostale glazbene talente grada Bjelovara, sutra Vam je idealna prilika! Uputite se u Bjelovarsko kazalište, u 18 sati, jer tamo će biti koncert »DJECA SVIRKOM PROTIV NASILJA« gdje će vas čekati bendovi Ekonomske i birotehničke škole, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Doma učenika Bjelovar, Tehničke škole Bjelovar te Gimnazije Bjelovar. Uživajte!!!!

Ažurirano ( Srijeda, 26 Studeni 2014 21:23 )