• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENIK TJEDNA – JULIJAN ZADRAVEC, UČENIK 3. RAZREDA BJELOVARSKE OPĆE GIMNAZIJE TE JEDAN OD NAJBOLJIH BJELOVARSKIH KOŠARKAŠA

S postignutih 55 poena u jednoj utakmici doveo ekipu Bjelovar Hawksa do prve pobjede

Što se tiče bjelovarske košarke mislim da bi više mladih trebalo pokušati trenirati, maknuti se s ulice. Mogu samo reći da je bjelovarska košarka u usponu i da se uz treniranje i dobre ljude mogu ostvariti veliki rezultati – poručuje Julijan Zadravac

E-mail Ispis PDF

Ovoga puta kao učenika tjedna predstavljamo vam Julijana Zdraveca, učenika 3. razreda bjelovarske opće gimnazije koji je jedan od najboljih bjelovarskih košarkaša, koji redovito trenira te se natječe u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Nedavno smo ga posjetili na treningu gdje nam je u razgovoru rekao kako se snašao nastupajući za Bjelovar Hawkse u CroHoops ligi te je podijelio s nama svoja iskustva iz igre i otkrio nam dio svojih snova.

Vjerujem da je mladim košarkašima san ostvariti uspjehe koje si ti već postigao s nepunih 18 godina, bi li se složio sa mnom?

Trudim se trenirajući svakog dana dati sve od sebe i biti svakim treningom bolji igrač. Ono što postižem zasigurno mogu zahvaliti svojoj ustrajnosti i požrtvovnosti.

Kada si doživio svoj prvi doticaj s loptom, odnosno koliko već traje tvoja ljubav prema košarci?

Svoj prvi doticaj s loptom iskusio sam s 5 godina pucajući doma na koš i kako su moja braća trenirala košarku tako sam i ja krenuo u prvom razredu i sada već treniram 11 godina.

Kako su protekla tvoja prva klupska iskustva u Bjelovaru te kako na tebe gledaju danas nakon što si se vratio s »Cibonaškim« iskustvom?

Osam godina sam trenirao u Bjelovaru gdje smo ostvarili jako dobre rezultate i mnoga prva mjesta u Koprivničko -križevačkoj županiji. Sljedeće dvije godine u Ciboni sigurno su me učinile boljim igračem i stekao sam mnogo iskustva koje je dokaz moje igre ovdje.

Jesi li kao dječak ikada pomišljao da ćeš biti jedan od najcjenjenijih igrača u Hrvatskoj?

Nisam nikada mislio biti cijenjen samo se trudim iz dana u dan, a moji rezultati su dokaz tome, no drago mi je što neki tako misle.

Skauti U18 reprezentacije konstantno kruže oko tebe, jesu li do sad postignuti neki dogovori da frekventnije zaigraš u dresu hrvatske reprezentacije?

Za hrvatsku košarkašku reprezentaciju igrao sam sa 14 i 15 godina, a također bi volio ponovo zaigrati ako mi se ukaže prilika.

Košarkaškim krugovima već kruže priče o tvojim uspjesima u CroHoops ligi ostvarenim prilikom nastupa za Bjelovar Hawkse koji su odnedavno uspjeli dovesti tu jaku ligu i u Bjelovar. Suigrači ti pripisuju najviše zasluge za pobjedu u prvoj od odigrane dvije tekme zimske lige s postignutih 55 poena, kako komentiraš to iskustvo?

Drago mi je što mi ekipa prepisuje zasluge za tu prvu pobjedu. To mi jednostavno daje samopouzdanja da igram još bolje i da vjerujem u svoj tim. Ekipa je stvarno dobra, trude se i ako uspijemo dovesti još koje pojačanje mogli bi ozbiljno zaprijetiti visoko rangiranim ekipama.

Vidiš li potencijal te ekipe koja okuplja najjači bjelovarski sastav sad kada su vas sponzori prepoznali?

Potencijal se zasigurno vidi te uz treninge i malo odricanja mogli bi se dostojno suprotstaviti protivniku.

Sada kad je ljestvica postavljena visoko kakve su ti daljnje želje, i jesu li tvoje ambicije usmjerene daljnjem košarkaškom napretku?

Ljestvica je zaista postavljena visoko želio bih što više sudjelovati u utakmicama i pomoći ekipi, ali nekada to ne bude moguće kada igram za seniore i juniore Bjelovara.

Koliko si ti zadovoljan vlastitom košarkaškom karijerom, i gdje se vidiš za recimo pet godina?

Što se moje karijere tiče želio bih joj još više prionuti, ali sada kako sam još učenik teško je o tome razmišljati. Ne znam što budućnost nosi, ne volim prognozirati, samo bi želio da sve uspješno uskladim, a to se odnosi na košarku i privatni život.

S obzirom da usklađuješ treninge i nastavni program, imaš li dosta slobodnog vremena te kako ga provodiš?

Slobodnog vremena se uvijek nađe uz sve obaveze ne želim zapostaviti svoju djevojku i prijatelje.

Poznato je da su ti sva trojica starije braće također odlični igrači. Koliko je to utjecalo na tvoju tendenciju prema košarci i u kojoj mjeri je odrastanju uz njih učinilo poticajnu okolinu za tebe?

Kao što sam već rekao oni su imali presudnu ulogu u mojoj odluci da treniram . Oni su mi najveći poticaj i podrška , te uz njihove savjete postajem bolji igrač.

Iza kraj, što misliš o nivou bjelovarske košarke?

Što se tiče bjelovarske košarke mislim da bi više mladih trebalo pokušati trenirati, maknuti se s ulice. Mogu samo reći da je bjelovarska košarka u usponu i da se uz treniranje i dobre ljude mogu ostvariti veliki rezultati.

Ažurirano ( Četvrtak, 12 Ožujak 2015 21:53 )