• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENIK TJEDNA – IGOR DONČEVIĆ, MATURANT GIMNAZIJE BJELOVAR I MLADA NADA BJELOVARSKOG

Dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na FAK-u u Slavonskom Brodu

Velika želja mi je upisati Akademiju Dramske Umjetnosti u Zagrebu, a ako ne uspijem onda bih rado studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu – kaže Ivan

E-mail Ispis PDF

Bjelovarsko kazalište oduvijek se imalo razloga ponositi svojim radom, i nadasve glumcima koje je iznjedrilo. Kao učenika tjedna tako vam ovaj put predstavljamo mladu nadu Bjelovarskog kazališta – Igora Dončevića, maturanta Gimnazije Bjelovar.

Igore, koliko dugo se baviš glumom?

Glumom se bavim od petog razreda osnovne, dakle ovo mi je sad osma godina. Do sada sam glumio u jedanaest predstava.

Posljednja predstava je nekako i najznačajnija za tebe.

Da, na Festivalu Amaterskih Kazališta (FAK-u) u Slavonskom Brodu dobio sam nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu za ulogu domara u predstavi »Kako sam ponovo postao normalan«. Osim te uloge, u navedenoj predstavi glumim i oca. Predstavu igramo evo sad već dvije godine i ona se često igra tako da priprema te uloge traje malo duže od dvije godine.

To je dosta iscrpan rad. Imaš li dovoljno vremena za kazalište i školu?

Što se tiče obaveza, škola mi je naravno na prvom mjestu. Prvi razred srednje je bio malo problematičan jer je trebalo vremena da se naviknem na školu i način učenja, ali već u drugom razredu sam uspio ostvariti ravnotežu između obaveza vezanih za kazalište i školu. Jako rijetko mi se događa da zbog učenja i ocjena ne mogu doći na probu ili izostati s nastave zbog predstave.

Jesi li već puno putovao s kazalištem? Gdje si sve imao prilike nastupati?

Osim u Bjelovaru i njegovoj okolici te Slavonskom Brodu nastupao sam još i na Hvaru, Novom Vinodolskom, a tu su i Zagreb, Pazin, Vitez...

Imaš li već neke planove za dalje?

Što se tiče planova za dalje, eto ovo mi je nažalost zadnja godina u Bjelovarskom Kazalištu. Imam neki plan vratit se nakon fakulteta ako bude prilike, no to je još daleka budućnost. Što se tiče samog fakulteta, velika želja mi je upisati Akademiju Dramske Umjetnosti u Zagrebu, a ako ne uspijem onda bih rado studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu. To su mi prva dva izbora, a za ostalo ću još razmisliti.

Imaš neupitnu podršku od strane Bjelovarskog kazališta, i voditeljice i mentorice Margarete Fabičević, koja te ističe kao perspektivnog mladog glumca.

Htio bih se ovom prilikom zahvaliti Margareti Fabičević i cijelom Bjelovarskom Kazalištu na odličnom radu svih ovih godina te velikoj podršci. Upravo zbog njih sam toliko zavolio kazalište i glumu. Nadam se da ću se imati prilike ozbiljnije njome i dalje baviti.

S obzirom da, prema riječima Margarete Fabičević, postoji uzorak među bjelovarskim glumcima koji su osvojili nagradu za sporednu ulogu i kasnije ostvarili značajniju karijeru – i mi ti želimo puno uspjeha u daljnjem radu, i vjerujemo u tvoju svjetlu budućnost!

Ažurirano ( Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 17:05 )