• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UČENIK TJEDNA – DOMINIK MIKULANDI, UČENIK 3.E RAZREDA OBRTNIČKE ŠKOLE BJELOVAR

Ako vas zanima ono za što se školujete bit ćete odličan učenik

Nakon završetka srednje škole upisat ću autoškolu, te položiti za automobil i kamion kako bi u nedostatku posla mogao biti i profesionalni vozač. Razmišljam i o upisu na studij mehatronike u Bjelovaru. Žao mi je što tijekom školovanja nisam učio njemački jezik jer bih mogao otići raditi u Njemačku. No, kad dođe vrijeme, vidjet ćemo, za nešto od spomenutog ću se sigurno odlučiti – kaže Dominik

E-mail Ispis PDF

Ako vas zanima ono za što se školujete bit ćete odličan učenik – kaže Dominik Mikulandi, učenik 3.e razreda Obrtničke škole Bjelovar kojeg vam predstavljamo kao učenika tjedna. Dominik se školuje za zanimanje elektroničar-mehaničar, prve dvije godine imao je prosjek ocjena 4,92. Ove je školske godine dobio javno priznanje »Mlade ruke« Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako i zašto si izabrao zanimanje za koje se školuješ?

Tijekom osnovnoškolskog obrazovanja želio sam biti autoelektričar, no kad sam se upisivao u srednju školu, Obrtnička škola nije upisivala učenike u spomenuto zanimanje. Tada sam se upisao u Tehničku školu, zanimanje elektrotehničar, no nije mi se svidjelo pa sam se prebacio u Obrtničku školu, u zanimanje elektroničar-mehaničar.

Jesi li zadovoljan izborom zanimanja?

Ne bih mijenjao zanimanje, vrlo sam zadovoljan školom, nastavnicima i znanjem koje sam stekao. Smatram da s tim zanimanjem mogu uspjeti u životu jer je elektronika budućnost. Osim toga, ono što na praksi radimo, vrlo mi je zanimljivo, a i kreativno. Mogu si i sam doma napraviti neke jednostavnije uređaje, npr. napravio sam si lemilicu. A budući da sam želio biti autoelektričar, time se bavim u slobodno vrijeme, popravljam prijateljima, rodbini i susjedima strujne instalacije na automobilima kad god treba. Općenito sam vrlo zadovoljan jer uvijek radim ono što volim.

Je li teško biti odličan učenik?

Meni to ne predstavlja nikakav problem. Ne moram puno učiti da bih postigao odličan uspjeh, dovoljno je da u školi slušam i sudjelujem u nastavi.

Čime se još baviš u slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme rekreativno igram nogomet, prije sam igrao u Nogometnom klubu Trnski Nova Rača. Pomažem roditeljima u poljoprivrednom gospodarstvu, popravljam strujne instalacije na automobilima, slušam glazbu, gledam akcijske filmove, a ponekad i izađem s prijateljima.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Nakon završetka srednje škole upisat ću autoškolu, te položiti za automobil i kamion kako bi u nedostatku posla mogao biti i profesionalni vozač. Razmišljam i o upisu na studij mehatronike u Bjelovaru. Žao mi je što tijekom školovanja nisam učio njemački jezik jer  bih mogao otići raditi u Njemačku. No, kad dođe vrijeme, vidjet ćemo, za nešto od spomenutog ću se sigurno odlučiti.

Što bi poručio svojim vršnjacima?

U životu se isplati biti dobar i vrijedan, kad-tad će vam se to vratiti.

Ažurirano ( Petak, 04 Prosinac 2015 13:21 )