• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VAPI ZA OBNOVOM

Košarkaško igralište na Boriku nedovoljno osvjetljeno i u lošem stanju

Od četiri reflektora na glavnom igralištu samo jedan svijetli što predstavlja opasnost za brojne košarkaše koji su stekli naviku igranja na Boriku i mnogi su ogorčeni jer igralište sada stoji nedovoljno iskorišteno, bez normalnih uvjeta za igru

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Zaprimili smo poziv grupe čitatelja koji su nam se požalili na loše stanje i nedostatno održavanje cjelokupnog košarkaškog igrališta u sportsko rekreativnom parku Borik. Poslušali smo primjedbe nezadovoljnih građana, i već istu večer istražili slučaj. Prvenstveno, primarni problem predstavlja nedovoljno osvijetljene.

Kako smo saznali gradske vlasti obaviještene su o problemu od te iste grupe građana još prije tri mjeseca no reflektori na igralištu i dalje nisu vraćeni u funkciju. Od četiri reflektora na glavnom igralištu samo jedan svijetli što predstavlja opasnost za brojne košarkaše koji su stekli naviku igranja na Boriku i mnogi su ogorčeni jer igralište sada stoji nedovoljno iskorišteno, bez normalnih uvjeta za igru. Košarkaško igralište na Boriku vrlo je bitno budući da se svakodnevno koristi od rekreativaca preko klupskih igrača pa sve do naših reprezentativaca čijem razvoju je uvelike doprinijelo budući da je jedino gradsko igralište za košarku otvoreno javnosti.

Od četiri reflektora samo jedan na cijelome terenu nije dovoljan, posebice jer je to upravo onaj koji svijetli na strani terena koja nema adekvatno postavljenu tablu, ni obruč koji je bez mrežice a podno njega i na čitavoj toj strani ostaju nakupine vode i po nekoliko dana nakon kiše.

Druga strana s nešto boljom konstrukcijom, također je vlažna no ne u toj mjeri, ali je potpuno u mraku i problem su neobrezane grane koje padaju po terenu, ponekad ih rekreativci i sami uklanjaju. Teren nije u najboljem stanju no na susjednom igralištu terenu je potpuno oštećen i u lošem stanju od zuba vremena. Ovim putem apeliramo na gradske vlasti da poduzmu nešto po pitanju košarkaškog igrališta na Boriku jer zaprimamo česte pozive građana s primjedbama na isto. Grad veličine Bjelovara zbilja zaslužuje pravo i lijepo uređeno košarkaško igralište na kojem mladi mogu provoditi vrijeme u zdravlju i dobrom druženju.

Ažurirano ( Utorak, 01 Ožujak 2016 21:23 )