• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZAVRŠIO DEVETI INmusic FESTIVAL

NIKAD VEĆI, NIKAD POSJEĆENIJI, NIKAD ATRAKTIVNIJI

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba i suradnji s Uredom za turizam Grada Zagreba, INmusic se proširio se na još jedan otok čime je višestruko uvećao kapacitet festivalskog kampa te znatno podigao turističku atraktivnost festivala što je dovelo do toga da je Hrvatska turistička zajednica uvrstila INmusic među top manifestacije u Hrvatskoj

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Iza nas je još jedan od najvažnijih kulturnih i turističkih događaja u Hrvatskoj. Završio je deveti INmusic festival koji je ove godine okupio oko 70000 tisuća ljudi čime je ostvario rekordnu posjećenost. Sam festival popratilo je više od 200 akreditiranih predstavnika medija, domaćih i međunarodnih piše portal Soundguardian.com.

Fantastična atmosfera festivala i ove godine odjeknula je svjetskim medijima. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba i suradnji s Uredom za turizam Grada Zagreba, INmusic se proširio se na još jedan otok čime je višestruko uvećao kapacitet festivalskog kampa te znatno podigao turističku atraktivnost festivala što je dovelo do toga da je Hrvatska turistička zajednica uvrstila INmusic među top manifestacije u Hrvatskoj.

Sto metara dugim pontonskim mostom povezani su bili Otok mladosti i Otok Trešnjevka čime je omogućeno da broj međunarodnih gostiju u kampu ovaj put premaši 4000.

Deveto izdanje INmusic festivala okupilo je najvažnije bendove današnjice. Sjajan rock-blues dvojac The Black Keys, legendarne Pixiese, glam-popMGMT, te trenutno najbolje britanske bandove Foals i The Fratellis. Tu su bila i velika World music otkrića za domaću publiku poput Bombina, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba i Bomba Estereo.

Povratnički Hidden stage otkrio je i neka manje poznata imena koja već sada imaju zavidan broj obožavatelja poput Linkoban ili Jagwar Ma. Atraktivni šatori i dodatni program savršeno su nadopunjavali bogat glazbeni program koji se odvijao na tri velike pozornice.

Preklapanja su u potpunosti izbjegnuta i svatko je za sebe mogao pronaći neki kutak za zabavu ili odmor poput Human Jukeboxa ili Šume Striborove, kazališne predstave INteatra, film kINo Motovuna, Nargila Chill Out ili Solarni bar.

INmusic festival je opet pokazao da je moguće iz godine u godinu napraviti još jedan korak naprijed u kvaliteti i kvantiteti. Prepoznali su to i najveći svjetski mediji poput CNN-a ili BBC-a koji su INmusic svrstali uz bok festivalima s puno duljom tradicijom. Opširnije o ovome festivalu možete pročitati na portalu Soundguardian.com.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Srpanj 2014 13:29 )