• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POZITIVAN KONCERT – DRUGI DAN ZA PAMĆENJE!

I drugog dana pozitivnog koncerta uživalo se u četiri izvođača, a drugog dana nastupili su: Luxus Lord, Kandžija i Gole žene, Brkovi i Dubioza kolektiv

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Koncerti su počeli točno na vrijeme u 20.15 a prvi izvođač drugog dana nastupila je grupa Luxus Lord.

Odmah nakon prve pjesme pozdravili su  publiku, koje je na žalost bilo malo, ali tu se našlo nekoliko dobrih fanova koji su pružili odličan pljesak. Kroz nastup su dečki jako malo komunicirali s publikom, ali se zato osjetilo da je među bendom odlična komunikacija.. Pred sam kraj njihovog polusatnog nastupa, skupilo se nešto više ljudi.

Točno u 21 sat na pozornici se pojavio Kandžija, koji je imao zanimljiv uvod. Pokušavao je signalizirati majstoru rasvjete da ugasi svijetla, ali nakon što nikako nije uspijevao ostvariti kontakt, jednostavno je rekao »Ugasite svijetla pa da bude veća fora«, na što se publika dobro nasmijala. Pola partera je već bilo puno. Kandžija je na samom početku pozdravio publiku i rekao kako nema puno vremena za priču, pa će sve reći kroz pjesme.

Brkovi su počeli u 22 sata i o njima ne treba ništa govoriti, sami kažu da su punkeri koji sviraju cajke, ali i ekipa koja zna podignuti atmosferu. Sam uvod u njihov nastup je bila obrada pjesme »Mali mrav«, pred čiji kraj je pjevač Shamso na pozornicu, već uobičajeno, donio puno boca. Već na samom uvodu, dvoranom se prolomio odličan pljesak.

Dobra zezancija nastavljena je i s pjesmom »Švaler« na kojoj se već tradicionalno radi »šutka«, a pjevač se počeo bacati po podu. Dvorana je već bila odlično popunjena, a publiku s tribina je na noge digao hit »Nisam ja za tebe«, koju su po pola otpjevali s bendom. »Hoću da budem svoj«, Shamso je posvetio svom basisti Tomcu, koji je prije mjesec dana dao otkaz na poslu. Zanimljivo je bilo vidjeti reakciju publike na pjesmu »Naša mala zemlja«, kada je jedna cura skinula grudnjak i energično s njim mahala. Među najenergičnijim pjesmama zasigurno je bila »Tolerancija«, kada je u dvorani bio pravi »lom«, mahalo se majicama, publika je skakala i pjevala, a nije izostavljena ni »šutka«. Najavljujući pjesmu »Bolje da sam s frendovima rujno vino pio«, Shemso je rekao da nikada nije nazdravio s više od pet osoba, ali ovoga puta je zamolio publiku da digne čaše u zrak i s njim nazdravi.

Oko 23:30 sata, dvorana je već bila kroz popunjena, a publika je počela nestrpljivo vikati »Dubioza«, dok se nije pojavio zanimljiv intro, koji je govorio o pravilima na koncertu benda koji dolazi. Nakon vriska, začuli su se prvi ritmovi, publika je počela skakati, a dečki iz Dubioze kolektiv su jedan po jedan izlijetali na pozornicu. Set su otvorili uz pjesmu »Volio BiH« i nastavili s »U.S.A.«, koju su jako lijepo povezali, a takva praksa se nastavila kroz cijeli njihov koncert. Publika s tribina se vrlo brzo dignula na noge, parter je divljao, a nakon jedne pjesme na njih su ispaljene i žute konfete. Bend je, kao i svaki puta, bio jako dobro usklađen, puni energije i bez problema su komunicirali i motivirali publiku.

Bez »Tranzicije« koncert nije mogao proći, a kada su svirali »Eurosong«, raširili su zastavu na kojoj je pisalo »Support Pirate Bay«. Pljeskom i vriskom publika je podržala takvu inicijativu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 10:03 )